راه‌های افزایش ماندگاری دسته گل طبیعی



اگر به تازگی برای خود یک دسته گل طبیعی زیبا خریده‌اید و یا از کسی هدیه گرفته‌اید و دوست دارید تا مدت زیادی دسته گل خود را سالم و شاداب نگه دارید، با ما همراه باشید. ما در مقاله زیر به توضیح مهم‌ترین نکاتی که برای ماندگاری بیشتر دسته گل طبیعی باید رعایت شود، پرداخته‌ایم. شما نیز با فهمیدن این نکات می‌توانید دسته گل‌های خود را به بهترین نحو نگهداری کنید.

مقدمه

هدیه دادن و همچنین خرید آنلاین دسته گل حس فوق‌العاده‌ای است. رنگ‌های آن به زندگی شما فضای رنگین‌تری می‌بخشد و عطر آن خاطرات بهار و تابستان را زنده می‌کند.
یکی از خصلت‌های گل‌های شاخه بریده (گل شاخه‌ای‌)، عمر کوتاه آن‌ها است. گل های شاخه بریده، بسته به نوع گل و طریقه‌ی نگهداری بین ۵ تا 20 روز عمر می‌کنند.

در این مقاله سعی داریم تا روش نگهداری از دسته گل طبیعی را به شما آموزش دهیم که مطمئنا با به‌کارگیری‌ آن‌ها گل‌های شما عمر طولانی‌تری خواهند داشت
.

مهم‌ترین نکاتی که برای افزایش طول عمر دسته گل طبیعی باید رعایت شود

1. استفاده از گل‌های شاخه بریده بدون عطر

بویایی شما هیچ مشکلی ندارد، بیشتر گل‌های تزئینی هیچ عطری ندارند. باغبان‌ها ترجیح می‌دهند گل‌هایی بکارند که بزرگ‌تر و مقاوم‌تر هستند، که این ویژگی‌ها را معمولا گل‌های معطر ندارند.
پس گل‌هایی که معطر هستند معمولا عمر کوتاه‌تری دارند، البته همه‌ی گل‌های معطر عمر کوتاه ندارند مثلا گل اورینتال از گل‌های معطر و با ماندگاری بالا است
.
پس در صورتی که گل ماندگار‌تر می‌خواهید گل‌های که بدون عطر هستند را انتخاب کنید که معمولا طول عمر بیشتری دارند
.

2. نگهداری از گل‌ها به دور از نور خورشید

درست است که گل‌ها زیر نور آفتاب فوق‌العاده به نظر می‌رسند، اما همین نور آفتاب است که به فرآیند پژمرده شدن گل‌های شاخه بریده سرعت می‌بخشد و باعث می‌شود که گل‌ها ظرف یک یا دو روز پژمرده شوند.
سعی کنید گل‌هایتان را در سایه نگه دارید. این یک نکته‌ی بسیار مهم در نگهداری از دسته گل طبیعی است
.

3. اطمینان از تازه بودن گل‌های رز در هنگام خرید

از آنجایی که گل رز یکی از پر طرفدار‌ترین گل‌هاست، ذکر یک نکته در مورد آن شاید بد نباشدوقتی در حال انتخاب این گل‌ها هستید، به ته گلبرگ‌های آن نگاه کنید و دقت داشته باشید که چند گلبرگ افتاده‌اند. یک گل رز تازه ممکن است یک یا دو گلبرگ افتاده داشته باشد، اما اگر بیشتر بود احتمالا گلبرگ‌های پژمرده‌تر کنده شده تا گل تازه‌تر نشان داده شود.
پس دقت داشته باشید که هرچه گلبرگ بیشتری از گل رز جدا شده باشد گل زودتر پژمرده می‌شود. علت ارزان بودن گل‌های گل فروش‌های پشت چراغ قرمز همین مسئله است
.

4. شستن گلدان قبل از قرار دادن دسته گل در آن

دسته گل‌ها را پیش از شستن گلدان‌ها در گلدان نگذارید زیرا که باکتری و قارچ‌های دسته گل قبلی به فرآیند پوسیدگی سرعت می‌بخشند و باعث می‌شوند که گل شما به سرعت بمیرد.
برای گرفتن نتیجه بهتر گلدانتان را با الکل یا مایع سفید کننده بشویید و با دقت آبکشی کنید. علاوه‎بر
این به یاد داشته باشید که انتخاب گلدان مناسب هم در زیبایی و عمر گل تاثیرگذار می باشد.

4. قرار دادن گل‌ها به دور از میوه‌ها

شاید گذاشتن گل‌ها در کنار سبد میوه، زیبا به نظر بیاید و شما هم معمولا گل‌های شاخه بریده را در کنار میوه‌ها برروی میز قرار می‌دهید، اما عمر گل‌های شما را کوتاه خواهد کرد.
میوه‌ها گازی به نام اتیلن تولید می‌کنند که پژمردگی و پوسیدگی گل‌های شاخه بریده را تسریع می‌کند. در نتیجه تا جای ممکن سعی کنید گل‌هایتان را از میوه‌ها دور نگه دارید
.

6. قرار دادن گل‌ها در جایی دور از دستگاه‌های تهویه هوا

گل‌ها محیط مرطوب را دوست دارند و هرچه محیط شما مرطوب باشد گل‌ها عمر بیشتری خواهد داشت. دستگاه‌های تهویه و تصفیه ، هوا را خشک کرده و موجب کوتاهی عمر گل‌های شاخه بریده می‌شوند.

7. عوض کردن به موقع آب گلدان

آب، محل رشد باکتری‌ها، قارچ‌ها و جلبک‌ها است و تمامی این‌ها به فرآیند پوسیدگی ساقه‌ی گل و سپس گل سرعت می‌بخشند.
اگر به صورت روزانه آب دسته گلتان را عوض کنید، عمر گل‌های شما افزایش می‌یابد. ضمن اینکه کلر موجود در آب هم برای گل مضر است. اگر از جمله افرادی هستید که دوست دارند به مدت بیشتری گل‌های خودشان را با طراوت نگه‌دارند، باید آب را برای مدت ۵ دقیقه یک گوشه بگذارید تا کلر آب کمتر شود و سپس گل را در آن قرار دهید
.
اما اگر راه ساده‌تری را لازم دارید ما به شما غذای گل شاخه بریده یا همان
 Flower Food را پیشنهاد می‌کنیم. کافی است غذای گل را در آب حل کنید و از آن پس فقط یک‌بار در هفته آب گل را عوض کنید.

8. استفاده از چاقو یا قیچی تیز برای برش دادن گل‌ها

تا جای ممکن برای چیدن گل‌ها از قیچی یا چاقوی تیز که دندانه‌دار نباشد استفاده کنید.
چاقو یا قیچی تیز موجب می‌شود که بتوانید ساقه‌ها را بدون له شدن، به صورت اریب برش بزنید. منظور از اریب برش زدن، برش زدن ساقه گل با زاویه 45 درجه است. این کار باعث می‌شود آوندهای داخل ساقه بیشترین سطح تماس را با آب داشته باشند و بیشترین حد آب‌رسانی به گلبرگ‌ها انجام شود
.
فراموش نکنید که به محض خرید گل از گلفروشی‌ها چه به صورت آنلاین و چه به‌صورت فیزیکی، باید بلا‌فاصله یک سانتیمتر از ساقه‌ها را برش 45 درجه بزنید و در آب قرار دهید، به علت اینکه گل از آب خرج شده و برای مدتی حتی کوتاه خارج از آب بوده که این باعث بسته شدن آوندها یا همان مسیر آب‌رسانی به گلبرگ‌ها شده است
.
پیشنهاد می‌شود برای طولانی‌تر شدن عمر گل، هر سه یا چهار روز ساقه‌ها را یک سانتیمتر برش بزنید
.

9. جدا کردن برگ‌های گل که داخل آب هستند

می‌توانید از قیچی برای جدا کردن برگ‌هایی که درون آب گلدان قرار دارند استفاده کنید.
گذاشتن برگ‌ها در آب محیط مناسبی را برای رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها به وجود می‌آورد و پس از چند روز برگ‌ها شروع به فاسد شدن در آب می‌کنند و این آب آلوده عمر گل شما را کوتاه می‌کند. ضمن اینکه قرار گرفتن برگ‌ها در آب، زیبای گلدان شما را کاهش می‌دهد
.

10. جدا کردن گل‌های پژمرده

برای نگهداری از دسته گل‌ها، از شکستن، خم کردن و یا وارد کردن هر‌گونه آسیب به ساقه‌ها خودداری کنید. فرم ساقه‌ها برای رساندن مواد مغذی به گل‌ها ضروری است. اگر آسیبی به گلی وارد کردید آن را از دسته گل جدا کنید.
شاید این ضرب المثل را شنیده باشید که یک میوه فاسد برای خراب کردن یک جعبه میوه کافی است. این مثال برای گل‌ها هم صادق است
.
به شما پیشنهاد می‌کنیم هر زمان شاخه‌ای از گل‌های گلدان شما در حال پژمرده شدن بود، از گلدان خارجش کنید تا عمر بقیه گل‌های شما بیشتر شود
.
به عنوان یک تجربه شخصی، ما در گل‌ستان
 به خاطر معطر بودن گل مریم، روی میز بچه‌ها از آن استفاده می‌کنیم و اگر چه گل مریم معمولا عمر کوتاهی دارد اما با یک ترفند ساده عمر آن را به ۱۴ روز رسانده‌ایم.
به این ترتیب که هرشاخه از گل مریم خود، تعدادی شکوفه یا به اصطلاح گل دارد که معمولا بعد از ۵ روز از پایین ساقه شروع به پژمرده شدن ‌می‌کنند، ما هر شکوفه‌ای که در حال پژمرده شدن هست را جدا می‌کنیم و کل ساقه را از گلدان جدا نمی‌کنیم
.
به این شیوه گل‌هاعمر بیشتری می‌کنند. اگر چه این روش برای همه‌ی گل‌ها جواب نخواهد داد. مثلا برای گل رز که کلا یک گل بر روی یک شاخه است، باید گلبرگ‌های دور گل که پژمرده شده‌اند را با دقت جدا کرد.

11. خریدن گل از گل‌فروشی

دسته گل‌هایی که در خیابان فروخته می‌شوند معمولا مدت زمان زیادی زیر آفتاب می‌مانند و بعید به نظر می‌سد که تازه باشند. و در اکثر مواقع گل‌هایی هستند که در حال پژمرده شدن هستند.
این گل‌ها، گل‌هایی هستند که گل‌فروشی‌ها باید آن‌ها را دور بریزند، اما با یک قیمت خیلی کم آن‌ها را به این فروشندگان خیابانی می‌فروشند
.
پشنهاد می‌شود که برای تهیه گل، مستقیماً به گل‌فروشی‌ رفته یا اگر هم وقت یا حوصله‌ی این‌ کار را ندارید سفارش خود را از طریق گل‌فروشی‌های آنلاین انجام دهید تا به موقع به دست شما برسد
.

12. استفاده از آب ولرم برای قرار دادن گل‌ها در آن

شما خودتان از آن خوشتان نمی‌آید، گل‌های شاخه بریده هم همینطور هستند. وقتی گلی را برای اولین بار در گلدان می‌گذارید و یا وقتی آب آن را عوض می کنید، از ولرم بودن آب اطمینان حاصل کنید. به غیر از گل نرگس

13. رعایت فرمول طلایی نگهداری از دسته گل طبیعی

به جای استفاده از آب تنها، ترکیبی به نسبت چهار پیمانه آب و یک پیمانه اسپرایت (نوشابه) غیر رژیمی بسازید و چند قطره مایع سفید کننده به آن اضافه کنید. استفاده از آب مقطر بهتر از استفاده از آب معمولی است. یا می‌توانید از غذای گل شاخه‌ای (فلاور‌فود) استفاده نمایید.
به طور خلاصه، نکاتی که لازم است برای نگهداری از دسته گل طبیعی شاخه بریده به یاد داشته باشید عبارتند از
:

  • گلدان را قبل از استفاده بشویید.
  • هر سه روز یک بار از یک چاقوی بدون دندانه برای بریدن ساقه‌ها به صورت اریب استفاده کنید.
  • از خم کردن و شکستن ساقه‌ها خودداری کنید.
  • آب گل‌ها را هر روز عوض کنید یا از غذای گل استفاده کنید.
  • از آب ولرم استفاده کنید.
  • برگ‌هایی که با آب گلدان در تماس هستند را جدا کنید.
  • گلدان را زیر تابش نور مستقیم آفتاب، کولر گازی و یا ظرف میوه نگذارید.
  • از فرمول جادویی استفاده کنید: چهار پیمانه آب، یک پیمانه اسپرایت را ترکیب کرده و چند قطره مایع سفید کننده به آن اضافه کنید.

گل شاخه بریده به چه گلی گفته می‌شود؟

·     اگر بخواهیم به ساده‌ترین شکل ممکن گل شاخه بریده را برای شما تعریف کنیم، باید بگوییم هر گلی که از گیاه جدا شده، تیغ‌های آن گرفته شده و برای استفاده کردن در یک دسته گل طبیعی آماده باشد، یک گل شاخه بریده است. گل شاخه بریده را می‌توانید از گل فروشی‌ها تهیه کرده و یا خودتان از گیاه خود جدا کنید.
اکثر گل‌های شاخه بریده به عنوان هدیه انتخاب می‌شوند، هم به صورت تکی و هم در دسته‌ یا سبد گل.
رز محبوب‌ترین گل شاخه بریده است. میخک، ژربرا و داوودی هم از سایر گلهای محبوب به شمار می‌روند. لاله، گلایول، لیلیوم، آلسترومریا و آنتوریوم هم در بین علاقمندان گل و گیاه بسیار محبوب هستند. در هنگام خرید دقت کنید که یک گل شاخه بریده خوب باید در عین زیبایی، ساقه بلندی هم داشته باشد.

برای طولانی‌تر کردن عمر گل‌های شاخه بریده باید چکار کنیم؟

·     برای طولانی کردن عمر گل‌ها، لازم است چند نکته ساده را رعایت کنید.
برای گل خود، گلدانی مناسب اندازه و شکل آن انتخاب کنید.
گلها را از دسته یا سبد یا جعبه خود با دقت خارج کرده، تزئینات آن‌ها را کنار بگذارید و آن‌ها را در گلدان قرار دهید.
اگر در آب باکتری وجود داشته باشد، گل‌ها فاسد خواهند شد. برای جلوگیری از این اتفاق، مطمئن شوید که گلدان کاملا تمیز است.
قبلا ریختن آب، به خوبی گلدان را با مایع ظرفشویی بشویید. برای کمک کردن به طراوت و سلامت گلها، هر دو روز یکبار گلدان را خالی کرده، بشویید و در آن آب تازه بریزید. گلدان را با آب ولرم پر کنید، زیرا گلها آب گرم را سریع‌تر از آب سرد جذب می‌کنند.
اضافه کردن غذای گل به آب، با فراهم کردن عناصر ضروری ضمن برطرف کردن نیازهای گل، سبب جلوگیری از ایجاد باکتری نیز می‌شود. تمام برگ‌هایی که در زیر آب قرار می‌گیرند را از ساقه جدا کنید. اگر برگ یا گلبرگی در آب بماند، شروع به فاسد شدن کرده و به آب باکتری اضافه می‌کند.
چیزی که دقیقا سبب کاهش طول عمر گل‌ها خواهد شد. قبل از اینکه گل را در گلدان قرار دهید، پایین آن را قیچی کنید. با زاویه چهل و پنج درجه، کمی از قسمت پایینی ساقه را ببرید، این کار با ایجاد سطحی مناسب‌تر سبب افزایش جذب آب می‌شود. این کار را مرتبا انجام دهید، چون آنها به طور طبیعی تمایل دارند بخش پایینی ساقه را ببندند و مانع از جذب موثر آب شوند.
گلها را در مکانی خنک قرار داده و از نور مستقیم خورشید دور کنید. می‌توانید در بعدازظهرها، برای چند ساعت گلها را در یخچال قرار دهید. میوه‌ها و سبزیجات گازی به نام اتیلن تولید می‌کنند. این گاز باعث کاهش عمر گلها می‌شود. پس آنها را در کنار میوه و سبزی قرار ندهید.

برای نگهداری صحیح از دسته گل باید از چه آبی استفاده کنیم؟

·     آب برای همه گیاهان و گل‌ها ضروری است. آب، داخل سلولهای گل شاخه بریده را پر کرده و از این طریق ساقه گل را مقاوم‌تر و محکم‌تر می‌کند. علاوه بر این، آب حاوی مواد معدنی ضروری برای رشد برگها و گلبرگهاست. کمبود آب باعث ضعیف شدن ساقه، برگ‌ها و گلبرگ‌ها شده و در نهایت با پژمرده کردن گل، باعث می‌شود عمر گلدانی آن به پایان برسد.
هیچ استاندارد خاصی برای آب لوله کشی (آب شیر) وجود ندارد. آب هر شهر، کشور و حتی محله متفاوت است. تفاوت این آبها در میزان اسیدی بودن، مقدار باکتری‌ها و میزان مواد معدنی‌ آن‌ها خلاصه می‌شود. اما به طور معمول، آب شیر خنثی است و Ph آن چیزی بین 6 الی 8 است. طبق بررسی‌هایی که ما انجام داده‌ایم، توصیه می‌کنیم که گلدان را با آب سرد لوله کشی که پر کنید به این صورت که چند ساعت آب را در ظرفی قرار دهید تا کلر آن بپرد و سپس استفاده کنید.

روش خیس کردن اسفنج درون سبد یا باکس گل چگونه است؟

·     هر روز به کمک انگشت خود، میزان رطوبت اسفنج را بررسی کنید. ابتدا به خوبی اسفنج را فشار دهید. انگشت شما باید کمی خیس شده باشد و رطوبت را در اسفنج حس کنید. اگر پس از لمس متوجه شدید اسفنج خشک است، آن را از سبد/ گلدان خارج کرده و در سینک قرار دهید. اسفنج و گل‌هایش را زیر شیر آب قرار دهید و اجازه دهید برای یک الی دو دقیقه تحت جریان آب قرار بگیرند. سپس حدود 30 دقیقه فوم را در سینک بگذارید و اجازه دهید تا آبهای اضافی خارج شوند. حال می‌توانید اسفنج را به جای اصلی خود برگردانید. فراموش نکنید که هر روز میزان رطوبت اسفنج را بسنجید. توصیه می‌کنیم گل‌های پژمرده را از اسفنج خارج کنید، تا باقی گل‌ها برای مدت طولانی‌تری سرحال به نظر برسند.

غذای گل چیست و چگونه تهیه می‌شود؟

·     همانطور که واضح است، اولین و ساده‌ترین غذا برای گل‌ها، غذای گل صنعتی است. این نوع ترکیبات مخصوص گل‌ها ساخته شده و به راحتی نیازهای گیاه را برطرف می‌کنند.
اما تهیه غذا برای گل‌ها کار سختی نیست و می‌توانید خودتان در منزل دست به کار شوید!
ما دو روش را برای ساخت غذای گل در منزل به شما پیشنهاد می‌کنیم. دقت کنید که اگر تمایل دارید از این غذاها برای گل خود استفاده کنید، هرگز آن‌ها را در گلدان فلزی قرار ندهید، چون ممکن است ترکیبات غذا با فلز ترکیب شده و در نهایت سبب آسیب دیدن گیاه شوند.
اولین روش:
350
میلی‌لیتر لیموناد غیر رژیمی
1.2
میلی‌لیتر ( حدودا 1.5-1 قطره) مایع سفید کننده
1
لیتر آب
چون شکر در ترکیبات لیموناد هست، نیازی نیست شکر اضافه کنید. فقط دقت کنید که لیموناد شما رژیمی نباشد، چون قند مصنوعی موجود در این لیمونادها نمی‌تواند نیاز گیاه به منبع انرژی را برآورده کند.
دومین روش:
2
قاشق غذاخوری آبلیمو
1
قاشق غذاخوری شکر
1.5
قاشق غذاخوری سفید کننده
کمتر از یک لیتر آب
همه مواد را با هم مخلوط کرده و از مخلوط نهایی برای پر کردن گلدان استفاده کنید.
البته اندازه هر گل و گلدان متفاوت است، پس بسته به نیاز خود این ترکیب را تهیه کنید. فراموش نکنید که روی گلدان بنویسید “سمی” تا خطری برای دیگران ایجاد نشود.
در اینجا لازم است بگوییم اگر قصد دارید گل خود را تازه‌تر نگه دارید، آن را در یخچال بگذارید ولی به دور از میوه‌ها!

کدام گل‌های شاخه بریده از همه مقاوم‌تر‌اند؟

·     حتما شنیده‌اید که هر چیز خوبی روزی به پایان خواهد رسید. گل‌ها هم از این قضیه مستثنی نیستند. اما اینکه آن‌ها عمر کوتاهی دارند دلیل نمی‌شود تا از زیبایی آنها لذت نبریم. چند گلی که برای پاسخ به پرسش شما مطرح می‌کنیم، در بین سایر گل‌ها عمر بیشتری دارند:
گل آهار دوام آن 3 الی 4 هفته و بهترین فصل ماندگاری آن تابستان است.
گل داوودی دوام آن 3 الی 4 هفته و بهترین فصل ماندگاری آن اواسط تابستان و اواخر پاییز است.
گل ارکیده دوام آن 3 هفته و بهترین فصل ماندگاری آن اوایل بهار و اواخر پاییز است.
گل میخک دوام آن 2 الی 3 هفته و بهترین فصل ماندگاری آن اوایل بهار و آواخر تابستان است.
گل لیلیوم دوام آن 2 هفته و بهترین فصل ماندگاری آن بهار تا اوایل پاییز است.
گل آلسترومریا دوام آن 2 هفته و بهترین فصل ماندگاری آن تمام طول سال است.
گل فریزیا دوام آن 2 هفته و بهترین فصل ماندگاری آن اوایل پاییز تا اواخر زمستان است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد