معرفی گل بنفشه پنسی و اطلاعات لازم درباره شیوه نگهداری آن



اگر قصد خرید گل زیبا و جدیدی را برای باغچه یا بالکن منزلتان دارید تا تنوع بیشتری به آنجا ببخشید، گل بنفشه پنسی را خریداری فرمایید. این گل زیبا که در رنگ‌ها و گونه‌های متنوعی وجود دارد، می‌تواند منظره‌ای دیدنی و جذاب را در خانه شما به وجود بیاورد. اما قبل از خرید گل گلدانی بنفشه پنسی، پیشنهاد می‌کنیم مقاله زیر را به طور کامل مطالعه فرمایید. با این کار، با روش نگهداری گل بنفشه پنسی به طور کامل آشنا خواهید شد.

شناخت گل بنفشه پنسی

باغبانان به‌خوبی می‌دانند که بنفشه پنسی یکی از زیباترین انواع بنفشه است. این گل رشد سریعی دارد، گلبرگ‌های آن به‌صورت متراکم از یک مرکز خارج شده و عموما شکلی قلبی مانند دارند. اگر در جست‌وجوی یک بنفشه با رنگ‌های روشن هستید، پنسی با رنگ‌های جذاب و روشن خود می‌تواند یکی از گزینه‌های عالی برای شما باشد. به‌صورت تکنیکی، پنسی‌ها گیاهانی چند ساله با عمر فصلی کوتاه هستند، اما معمولا به‌صورت سالیانه رشد می‌کنند. در مناطقی با زمستان‌های ملایم، گاهی رشد پنسی دو ساله نیز می‌شود. این گیاه برای کاشته شدن و نگهداری در گلدان نیز مناسب است. نگهداری از بنفشه پنسی در باغچه زیبایی سایر پیازهای گلدار بهاری را کامل کرده و یک تکمیل‌کننده عالی برای باغچه شماست. نکته جالبی که در مورد بنفشه پنسی وجود دارد این است که هر چه گلدهی این گیاه بیشتر باشد، شاخ و برگ آن کمتر خواهد شد. اغلب پنسی‌ها ارتفاع زیادی پیدا نمی‌کنند، زیرا اگر بیش‌ازحد بلند شوند، تا شده و کمی دچار شکستگی خواهند شد. واژه پنسی از کلمه‌ فرانسوی pensée می‌آید که به معنای فکر است. ازاین‌رو گل پنسی را نماد “تفکر و اندیشیدن” می‌دانند. باتوجه به ویژگی‌های گل بنفشه پنسی اگر دنبال خرید گیاه گلدار فوق‌العاده زیبا برای خانه‌تان هستید، ما به شما نگهداری گل بنفشه پنسی را پیشنهاد می‌کنیم. برای یادگیری روش نگهداری آن نیز کافیست تا انتها با این مطلب همراه باشید.

ویژگی‌های اصلی گل

  • نام رایج :پنسی
  • نام علمی :Viola * wittrockiana
  • خانواده :بنفشگان
  • نوع گیاه :چند ساله، سالیانه (یک ساله)، دو ساله
  • اندازه گیاه بالغ:10 الی 20 سانتی متر ارتفاع، 10 الی 15 سانتی متر پهنا
  • نیازهای نوری :کامل، نسبی
  • نوع خاک :دارای زهکشی قوی
  • Ph خاک: کمی اسیدی (6.2- 6.0)
  • زمان گلدهی :بهار، تابستان
  • رنگ گل: سفید، زرد، بنفش، آبی
  • سمی بودن :بنفشه پنسی نه تنها سمی نیست بله طعم دلنشینی دارد!
  • منطقه بومی :اروپا و آسیا

مقدمه‌ای بر شیوه نگهداری بنفشه پنسی

هنگام خرید بنفشه پنسی گلدانی، آن‌هایی را انتخاب کنید که مستحکم و پرپشت هستند و تعداد زیادی غنچه دارند و از خرید گیاهانی که دارای تعداد زیادی گل‌های باز شده هستند، خودداری کنید؛ زیرا چنین گیاهی تمام انرژی خود را صرف باز شدن گل‌ها در گلدان کوچکش کرده و اکنون با جابه‌جایی (از فروشگاه به خانه) دچار استرس شدید شده و شاید از فرط خستگی قادر به ادامه رشد خود نباشد.
به‌جای نگهداری از بنفشه پنسی در گلدان اگر می‌توانید پنسی را در باغچه کاشته یا گلدان آن را در طول ماه‌های گرم تابستان در خارج از خانه قرار دهید، اگر شرایط این گل به این شکل باشد احتمال گلدهی مجدد آن در فصل پاییز بالا خواهد بود، زیرا گیاه در تابستان ب‌خوبی استراحت کرده و می‌تواند یک دوره جدید گلدهی را آغاز کند. هرس کردن پنسی هنگام آغاز تولید دانه نیز، مشوق رشد آن خواهد بود. ضمن اینکه بریدن گل‌های مرده و سپری شده هم تولید تعداد بیشتری از شکوفه‌ها را به دنبال خواهد داشت.

شرایط نگهداری گل

در این قسمت نیز به توضیح شرایط نگهداری گل بنفشه پنسی خواهیم پرداخت.

نور مناسب

پنسی در نور کامل تا نسبی خورشید بهترین گلدهی را خواهد داشت، اما اگر به‌دنبال داشتن ظاهری با طراوت بیشتر و دوران گلدهی طولانی‌تر هستید بهتر است گیاه را در سایه نسبی قرار دهید. بنابراین اگر قرار است پنسی را در باغچه بکارید، آن در نقطه‌ای بکارید که در نور روز را دریافت کرده، اما از آفتاب تیز عصرگاهی در امان باشد. اگر هم قرار است نگهداری از بنفشه پنسی در گلدان باشد، آن را در نقطه از خانه قرار دهید که از نظر نوری شرایطی شبیه آنچه گفتیم داشته باشد؛ یعنی نور غیرمستقیم زیاد دریافت کرده و از آفتاب تیز عصرگاهی درامان باشد.

بهترین خاک برای بنفشه پنسی

با این که بنفشه پنسی نسبت به نوع خاکی که در آن کاشته می‌شود حساس نیست، اما بهتر است بستری را برای آن انتخاب کنید که متخلخل و غنی بوده و کمی PH اسیدی (6.2- 6.0) داشته باشد.

روش صحیح آبیاری

یک آبیاری منظم چیزی است که مثل همه گیاه پنسی نیز به آن نیازی دارد؛ آبیاری منظم به پنسی کمک می‌کند تا مدت بیشتری دوام بیاورد، اما نباید از آن انتظار داشته باشید که در کل فصل باقی بماند. بنفشه پنسی خاک مرطوب، اما نه خیس و غرقاب را ترجیح می‌دهد. معمولا هفته‌ای یک الی دو بار آبیاری نیازهای پنسی را برآورده می‌کند، بااین‌حال اگر خاک سریع خشک می‌شود، باید تعداد دفعات را به سه مرتبه در هفته افزایش دهید.
یادتان باشد در طول نگهداری از گل بنفشه پنسی نباید اجازه دهید خاک خشک شود، زیرا این موضوع منجر به توقف گلدهی آن خواهد شد. حتما از گلدان‌هایی استفاده کنید که در سطح زیرین خود دارای حفرات زهکشی کافی هستند؛ یا اگر بنفشه خود را در خاک باغچه می‌کارید، مطمئن شوید که بستر آن قادر است تا زهکشی را به‌خوبی انجام دهد. در حین آبیاری نیز، دقت کنید که آب مستقیما روی خاک ریخته شود و برگ‌ها خیس نشوند
.

دما و رطوبت مناسب

به‌طورکلی بنفشه پنسی علاقه‌ای به گرما نداشته و هر چه روزها گرم‌تر شوند، بیشتر رو به افول خواهد رفت. در داخل خانه، اتاقی با محدوده دمایی 16 الی 24 درجه سانتی‌گراد برای این گیاه ایده‌آل است. در بیرون نیز همین بازه دمایی برای آن مناسب خواهد بود. در کل در مورد دمای مناسب برای نگهداری از گل بنفشه پنسی، باید به‌خاطر داشته باشید که پنسی هوای خنک را بیشتر از هوای گرم دوست دارد.
در مورد رطوبت نیز، سعی کنید رطوبت هوا در اطراف این گیاه حدود 40 الی 50 درصدی باشد. اگر از بنفشه پنسی در داخل خانه نگهداری می‌کنید و محیط بیش از حد خشک است، گلدان پنسی را بر روی یک سینی حاوی آب و سنگریزه قرار دهید تا رطوبت هوای اطراف آن افزایش یابد
. یادتان باشد که هرگز به‌منظور تامین رطوبت پنسی که در خانه نگهداری می‌کنید را آب پاشی نکنید، زیرا این گیاه مستعد ابتلا به شپشک آردی است و اینکار صرفا باعث آسیب به آن خواهد شد.

روش کود دادن به گل

مانند سایر گیاهان یک ساله با دوره گلدهی طولانی، پنسی نیز از دریافت کود کافی لذت می‌برد. بهتر است بگوییم که این گیاه به مقدار زیادی کود نیاز دارد، درنتیجه خاک آن را با افزودن کمپوست قارچ تقویت کنید تا در همان نقطه آغاز نیز از عناصر کافی بهره‌مند شود. البته در مورد کوددهی دقت کافی را به خرج دهید، زیرا کود بیش‌ازحد باعث علفی شدن رشد پنسی خواهد شد.
این گیاه به کوددهی برگی ماهیانه (کوددهی ازطریق برگ‌ها) واکنش بسیار خوبی دارد. به‌این‌منظور از یک کود متعادل استفاده کرده و مثل دستورالعمل نوشته شده بر روی آن عمل کنید. کودهای متعادل چند منظوره بهترین انتخاب هستند
. فقط دقت کنید که کودهای غنی از نیتروژن سبب رشد بیشتر برگ‌ها شده و رشد گل‌ها را متوقف می‌کند.

روش تکثیر کردن بنفشه پنسی

تکثیر پنسی از طریق کاشت دانه، روشی متداول برای بیشتر کردن تعداد این گل است، اما از آنجایی که کاشت و آماده‌سازی دانه روندی طولانی و زمان‌بر است، ساده‌ترین و پربازده‌ترین روش تکثیر پنسی یعنی تقسیم ریشه و کاشت از طریق قلمه، را برایتان شرح خواهیم داد. اگر قصد دارید در طول نگهداری از گل بنفشه پنسی آن را تکثیر کنید، از دو روشی که در ادامه شرح می‌دهیم این کار را انجام دهید.

مواد لازم برای تکثیر کردن گل:

  • گیاه مادر سالم
  • قیچی یا تیغه تیز
  • خاک گلدان با زهکشی عالی
  • بیل کوچک
  • هورمون ریشه‌دهی (اختیاری)

1. روش تقسیم

  1. یک گیاه سالم را انتخاب کنید که رشد کاملی داشته و تعداد زیادی ساقه دارد.
  2. به‌آرامی گیاه را از گلدان خود خارج کنید.
  3. ساقه‌ها را جدا کنید. چک کنید که هر کدام دارای بخشی از ریشه باشند؛ یا به‌عبارتی ریشه به هر ساقه جدا شده چسبیده باشد.
  4. سپس بلافاصله هر بخش را در خاکی با زهکشی قوی بکارید و خاک را نیز مرطوب نگهدارید.

2. روش قلمه زدن

  1. یک گیاه سالم را انتخاب کنید که رشد کاملی دارد و ساقه‌های فراوانی را شامل می‌شود.
  2. یک ساقه سالم و دارای غده را انتخاب کرده و از گیاه جدا کنید. (پنسی دارای غده است یا بخش‌های پیازچه مانند کوچک؛ این غده‌ها در نزدیکی برگ‌ها قرار دارند، در واقع غده مکانی است که ریشه می‌تواند از آن رشد کند.)
  3. برگ‌های پایینی را جدا کنید.
  4. ساقه را در هورمون رشد فرو کنید.
  5. سپس سریعا آن را در یک گلدان کوچک با خاک گلدان مناسب بکارید.

نکته‌ای که در مورد این روش از تکثیر بنفشه پنسی باید درنظر داشته باشید این است که بعضی باغبانان معتقدند؛ وجود حداقل دو غده (گره) روی ساقه می‌تواند شانس موفقیت تکثیر را بالا ببرد.

چگونه از این گل در گلدان نگهداری کنیم؟

به‌دلیل ظاهر زیبا و نگهداری آسان، گل بنفشه پنسی امروزه به یکی از محبوب‌ترین انتخاب‌ها برای کاشت در گلدان‌ها و جعبه گیاهان تبدیل شده است. فراموش نکنید که پنسی هیچ علاقه‌ای به خیس و غرقاب شدن ریشه‌های خود ندارد. پس باید از خاک گلدانی متخلخل با زهکشی قوی استفاده کرده و گیاه را در گلدانی با زهکشی مناسب بکارید.
بهتر است یک کود با رهایش آرام نیز به خاک اضافه کنید. در صورت مشاهده بخش علفی نیز، سریعا آن را بریده و گل‌های قدیمی و سپری شده را نیز جدا کنید. در نهایت نیز هر چند هفته یکبار، یک کود مایع متعادل به گیاه بدهید
. گفتنی است بهترین زمان برای کاشت پنسی در گلدان، آغاز بهار یا آغاز پاییز است.

چگونه بنفشه پنسی را به گلدهی تشویق کنیم؟

پنسی، یک گیاه سخاوتمند است که همواره به گلدهی خود ادامه می‌دهد، حتی اگر خاک آن نیز مناسب نباشد، اما برای تقویت گیاه و تشویق آن برای تولید گل‌های بزرگ‌تر، بهتر است هر ماه کود مایع متعادل به گیاه اضافه کرده و آن را درست قبل از فرا رسیدن فصول رشد، به کود پودر استخوان تغییر دهید. همچنین هر گونه بخش ضعیف یا علفی را هرس کنید تا فضای کافی برای رشد گل‌ها فراهم باشد.

آفات آلوده کننده گل

در طول نگهداری از گل بنفشه پنسی و در فصول مرطوب حلزون‌ها می‌توانند مهمانی ناخوانده برای پنسی باشند، به‌ویژه اگر گیاه را در سایه نسبی قرار داده‌اید. ازاین‌رو برای جلوگیری هجوم حلزون‌ها، از صفحات مخصوص شکار حلزون استفاده کرده یا سعی کنید گیاه را به محیطی با رطوبت کمتر منتقل کنید.
علاوه‌بر حلزون‌ها هر چند وقت یکبار، ممکن است شته‌ها نیز به پنسی حمله کنند؛ درصورت حمله شته‌ها از صابون حشره کش استفاده کرده و اگر عادت دارید که شته را با جریان قوی آب بشویید، در مورد پنسی از این کار صرف نظر کنید، زیرا بنفشه پنسی بسیار کوچک و ظریف است و نمی‌تواند در برابر جریان آب مقاومت کند
.

مشکلات احتمالی بنفشه پنسی در طول مدت نگهداری

1. ایجاد لکه‌های مختلف بر روی گل‌ها و برگ‌های بنفشه :این مشکل به‌دلیل بیماری لکه برگی (قارچ) رخ می‌دهد. قارچ‌ها بیشتر هنگام سرد و مرطوب بودن محیط ظاهر می‌شوند. برای پیشگیری از بروز این اتفاق، از ریختن آب روی برگ‌ها جلوگیری کرده و آب را مستقیما روی خاک آن بریزید. همواره نیز سعی کنید برگ‌ها را خشک نگه دارید.

2. ضعیف شدن گلدهی و رشد بنفشه :عدم دریافت نور کافی خورشید یا گذشتن دوران اوج رشد گیاه از دلایل اصلی این اتفاق هستند. در این شرایط، گیاه را به مکانی با نور بیشتر منتقل کرده و گل‌های سپری شده را نیز از آن جدا کنید.

3. زرد شدن برگ‌های گل، پژمرده شدن و مرگ آن‌ها: پوسیدگی ریشه وساقه دلیل اصلی این مشکل هستند. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی در طول نگهداری از گل بنفشه پنسی از غرقاب کردن آن جلوگیری کرده و اجازه دهید خاک بین دفعات آبیاری خشک شود. همچنین زهکشی آن را نیز با افزودن سنگریزه یا پرلیت بهبود ببخشید.

آیا بنفشه پنسی گلی سمی است؟

پنسی از جمله گل‌های خوراکی و برای حیوانات خانگی مختلف بی‌خطر است؛ جالب است بدانید این گل طعم نعنایی ملایمی دارد و برای یک تزئین زیبا روی سالاد و دسرهای مختلف بی‌نظیر است.

شناخت تعدادی از گیاهان آپارتمانی پهن برگ



اگر به نگهداری از گیاهان بزرگ و پهن برگ در خانه یا محل کارتان علاقه دارید، ادامه این مقاله را از دست ندهید. ما در این مقاله به معرفی تعدادی از گیاه آپارتمانی پهن برگ پرداخته‌ایم که بسیار زیبا و برای نگهداری در محل کار یا زندگی شما، گزینه‌های مناسبی هستند. پس اگر قصد خرید گیاهان آپارتمانی پهن برگ را دارید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب را مطالعه کرده تا با همه این گیاهان جذاب و شرایط نگهداری آن‌ها به خوبی آشنا شوید.

آشنایی با 13 تا از گیاهان آپارتمانی پهن برگ

1. گیاه جذاب گوش فیل (آلوکازیا)

گوش فیل معمولا در خارج از خانه نگهداری می‌شود، اما می‌تواند به یک گیاه بزرگ و چشمگیر عالی برای داخل خانه نیز تبدیل شود. برگ‌های این گیاه از گیاهان خانگی پهن برگ می‌توانند تا 90 سانتی‌متر رشد کند؛ البته میزان رشد برگ‌ها کاملا به گونه گیاه وابسته است. اگر قصد نگهداری از گیاه گوش فیل در خانه‌تان را دارید آن را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید، زیرا در صورت خورده شدن اثرات سمی برای آن‌ها خواهد داشت.

- شرایط نگهداری گیاه:

  • نور: نور کافی و غیرمستقیم خورشید
  • آبیاری: خاک را مرطوب نگهدارید
  • خاک: دارای زهکشی قوی، غنی و سرشار از پیت

2. گیاه گلدار و زیبای پرنده بهشتی (استرلیتزیا)

پرنده بهشتی یکی از گیاهان گرمسیری پهن برگ است که نام خود را از گل‌های خاص و متفاوتش گرفته است؛ گل‌هایی که شبیه به یک پرنده در حال پرواز هستند. برگ‌های پرنده بهشتی به‌صورت لایه‌ای از یک ساقه مرکزی جوانه می‌زنند. به‌همین‌دلیل، مشابه این گیاه کمتر وجود دارد. یک پرنده بهشتی در داخل خانه می‌تواند به ارتفاع 1.8 الی 2 متر رسیده و پهنایی حدود 1.2 متر پیدا کند. اگر قصد نگهداری از پرنده بهشتی در خانه‌تان را دارید، مواظب باشید که این گیاه برای گربه‌ها و سگ‌ها “بسیار” سمی است.

- شرایط نگهداری گیاه:

  • نور: نور مستقیم تا نور کافی و غیرمستقیم خورشید
  • آبیاری: هر زمان خاک خشک بود، گیاه را آبیاری کنید
  • خاک: خاک رسی (گلدانی)، غنی و دارای زهکشی عالی

3. گیاه نام آشنای فیکوس لیراتا

فیکوس لیراتا یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی و جز گیاهان پهن برگ خانگی است که می‌تواند نمای هر محیطی را در یک چشم به هم زدن ارتقا دهد. از ویژگی‌های بارز این گیاه می‌توان به برگ‌های پهن، مومی و ویولن مانند آن اشاره کرد. با وجود پهن بودن برگ‌ها، می‌توانید آن‌ها را در شکل‌های مختلف هرس کرده و گیاه را مرتب نگه دارید. اگرچه این گیاه بسیار محبوب است، اما دمدمی مزاج بودن و دشواری نگهداری آن نکته‌ای است که باید مد نظر داشته باشید. فیکوس لیراتا اگر شرایط برای رشد آن به‌خوبی مهیا باشد، می‌تواند به نهایت رشد خود برسد و به درختی بالغ تبدیل شود. به‌عنوان یکی از گیاهان پهن برگ آپارتمانی اندازه فیکوس لیراتا به‌علت کاشته شدن در گلدان و هرس شدن کوچک‌تر از حالت عادی خواهد بود. برگ‌های فیکوس لیراتا در صورت خورده شدن، هم برای حیوانات خانگی و هم برای انسان‌ها سمی است.  

- شرایط نگهداری گیاه:

  • نور: نور درخشان و غیرمستقیم خورشید
  • آبیاری: هنگامی که خاک خشک شد، آن را آبیاری کنید
  • خاک: خاک گلدان غنی و دارای زهکشی عالی

4. برگ انجیری محبوب و زیبا

نوبت به گیاه مورد علاقه اینستاگرام یعنی برگ انجیری می‌رسید. برگ انجیری یک گیاه آپارتمانی با برگ‌های شبکه‌ای است که به محض قرار گرفتن در محیط، حال و هوای گرمسیری را تداعی می‌کند. اگر این گیاه در داخل خانه نگهداری شود، می‌تواند به ارتفاع 3 متر رسیده و طول برگ‌های آن نیز به اندازه‌ای حدود 90 سانتی‌متر الی 1.2 متر برسد. متاسفانه برگ انجیری در صورت خورده شدن، سمیت کمی برای سگ‌ها، گربه‌ها و انسان‌ها خواهد داشت و ممکن است سبب بروز عوارض شکمی و التهابات پوستی در اطراف دهان شود.

- شرایط نگهداری گیاه:

  • نور: نور غیرمستقیم، درخشان تا متوسط
  • آبیاری: هنگامی که خاک خشک شد، آن را آبیاری کنید
  • خاک: غنی و دارای زهکشی قوی

5. گیاه چشمگیر و کم‌درسر فیلودندرون زانادو

برگ‌های پهن، چرمی و محکم فیلودندرون زانادو، این گیاه را به گیاهی زیبا و مرکز توجه تبدیل کرده است. فیلودندرون زانادو هر چه بزرگ‌تر می‌شود، تعداد گوشه‌ها و انشعابات آن نیز بیشتر می‌شود. هر برگ از این گیاه می‌تواند به طول 40 سانتی‌متر و پهنای 30 سانتی‌متر برسد و حدود 15-10 انشعاب کوچک پیدا کند. فیلودندرون زانادو نیز از دیگر گیاهان آپارتمانی سمی است که در صورت خورده شدن، برای انسان‌ها و حیوانات خانگی سمی خواهد بود. بنابراین توصیه ما این است که اگر قصد نگهداری از این گیاه را دارید آن را دور از دسترس کودکان، گربه‌ها و سگ‌ها قرار دهید.

- شرایط نگهداری گیاه:

  • نور: نور غیرمستقیم، درخشان تا متوسط
  • آبیاری: هنگامی که خاک خشک شد، آن را آبیاری کنید
  • خاک: خاکی دارای زهکشی قوی

6. گیاه دوست داشتنی فیکوس الاستیکا با برگ‌هایی براق و چرمی

فیکوس الاستیکا، یک گیاه آپارتمانی دوست داشتنی است که می‌توانید آن را در انواع مختلفی از اندازه و رنگ پیدا کنید. برگ‌های پهن و مومی این گیاه گرمسیری بخش‌های اصلی آن را تشکیل می‌دهند. فیکوس الاستیکا در طبیعت اصلی خود می‌تواند تا ارتفاع 15 متر رشد کند، اما در داخل خانه ارتفاع چندانی پیدا نکرده و ابعاد کوچک‌تری دارد. بنابراین نگرانی در مورد جای مناسب برای نگهداری از آن وجود ندارد. ضمن اینکه در داخل خانه نیز می‌توانید با هرس کردن و تقسیم ریشه، شکل و اندازه آن را کنترل کنید.
این گیاه گرمسیری برای زنده ماندن در داخل منزل، به مقدار زیادی از نور درخشان و مستقیم خورشید نیازمند است بنابراین اگر قصد نگهداری از این گیاه را دارید حتما به این نکته توجه داشته باشید. ضمن اینکه این نکته را نیز درنظر داشته باشید که فیکوس الاستیکا در صورت خورده شدن توسط گربه‌ها، سگ‌ها یا انسان‌ها سمیت کمی خواهد داشت
.

- شرایط نگهداری گیاه:

  • نور: نور مستقیم خورشید
  • آبیاری: در طول فصول رشد، خاک را همواره مرطوب نگهدارید
  • خاک: دارای زهکشی عالی

7. آلوکازیا آمازونیکا، یکی از گونه‌های جذاب بابا آدم

آلوکازیا آمازونیکا، گونه‌ای از گیاه بابا آدم معروف است. مثل سایر گیاهان لیست گیاهان پهن برگ خانگی برگ‌های آلوکازیا آمازونیکا نیز بزرگ است و اینبار با رگه‌هایی از سفید و سبز روشن تزئین شده است. شکل برگ‌های این گیاه قلبی شکل و معمولا سطح زیرین آن به رنگ بنفش تیره است. این گیاه جذاب تحت نور کافی و غیرمستقیم خورشید و در خاکی با زهکشی عالی رشدی بی‌نظیر خواهد داشت. آلوکازیا آمازونیکا نیز مثل بیشتر گیاهان پهن برگ آپارتمانی معرفی شده در این مطلب در صورت خورده شدن اثرات سمی برای گربه‌ها، سگ‌ها و انسان‌ها از خود بروز خواهد داد.

- شرایط نگهداری گیاه:

  • نور: نور درخشان و غیرمستقیم خورشید
  • آبیاری: خاک را مرطوب نگه داشته و از غرقاب کردن آن پرهیز کنید
  •  خاک: غنی و دارای زهکشی عالی

8. فیلودندرون گلوریوزوم با برگ‌هایی مخملی و خوش‎رنگ

فیلودندرون گلوریوزوم (گلوریوسوم) یک نوع فیلودندرون برگ پهن است. این گیاه جذاب، دارای برگ‌های مخملی به رنگ سبز تیره است که با رگه‌های سفید رنگ در نهایت هنرمندی تزئین شده‌اند. فیلودندرون گلوریوزوم بسیار کم‌یاب است و احتمالا نمی‌توانید آن را در فروشگاه گیاهان محلی خود پیدا کنید. اگر دوست دارید این گیاه را داشته باشید، باید آن را به‌صورت آنلاین و از مراکز حرفه‌ای سفارش داده یا از یک کلکسیونر گیاهان آپارتمانی خریداری کنید. درنظر داشته باشید فیلودندرون گلوریوزوم نیز در صورت خورده شدن برای انسان‌ها، گربه‌ها و سگ‌ها سمی خواهد بود.

- شرایط نگهداری گیاه:

  • نور: نور درخشان و غیرمستقیم خورشید
  • آبیاری: هنگامی که 3 سانتی متر رویی خاک خشک شد، آن را آبیاری کنید
  • خاک: غنی و دارای زهکشی عالی

9. درختچه زینتی موز

درخت موز به‌علت داشتن برگ‌های پهن و گرمسیری خود معروف است. یک درخت موز بالغ می‌تواند به ارتفاع 2.7 متری رسیده و پهنایی حدود 60 سانتی‌متر پیدا کند. این گیاه به طور عمومی در خارج از خانه کاشته و نگهداری می‌شود، اما اگر نقطه‌ای نورانی و درخشان در خانه‌تان دارید می‌توانید موز را به‌عنوان گیاهی آپارتمانی نیز نگهداری کنید. فقط فراموش نکنید که خاک آن باید در طول فصول رشد همواره مرطوب باشد؛ نه‌فقط سطح بلکه کل حجم خاک باید مرطوب باشد. خبر خوش در مورد این گزینه از لیست گیاهان پهن برگ آپارتمانی این است که درخت موز برای حیوانات خانگی امن و بی‌خطر است!

- شرایط نگهداری گیاه:

  • نور: نور کامل خورشید
  • آبیاری: خاک را مرطوب نگه داشته ولی از غرقاب کردن آن خودداری کنید
  • خاک: غنی، دارای زهکشی عالی

10. گیاه نخل پرشکوه (راونا ریولاریس)، با رشدی آهسته

نخل پرشکوه، یک نخل آپارتمانی جذاب و محبوب است که ضمن داشتن رشدی آرام می‌تواند به ارتفاع 3 متر برسد. این نخل دارای برگ‌ساقه‌های سبز رنگ است که روی شاخه‌های متعدد رشد می‌کنند.گاهی اوقات راضی نگه داشتن این نخل در داخل خانه امری دشوار به نظر می‌رسدو شاید برای افرادی که توانایی خوبی در نگهداری از گیاهان ندارند مناسب نباشد؛ چراکه فراهم کردن نور کافی، دمای مناسب و کوددهی صحیح از الزامات داشتن یک نخل پرشکوه سالم است و این گیاه در مورد شرایط نگهداری و محیطی کمی حساس است. نخل پرشکوه نیز مثل درخت موز از جمله گیاهان پهن برگ خانگی است که برای گربه‌ها، سگ‌ها و حیوانات بی‌خطر است.

- شرایط نگهداری گیاه:

  • نور: نور کافی و غیرمستقیم خورشید
  • آبیاری: تمام نقاط خاک را مرطوب نگه داشته ولی از غرقاب کردن آن خودداری کنید
  • خاک: خاک مخصوص کاکتوس و ساکولنت

11. گیاه خاص و جذاب کالاتیا اوربیفولیا

کالاتیا اوربیفولیا گونه‌ای از گیاهان مارانتا است و وجه تمایز آن، داشتن برگ‌هایی کروی مانند است. این گیاه آپارتمانی برای حیات خود به میزان بالایی از رطوبت نیاز دارد، به‌همین‌علت نگهداری از آن برای بسیاری از افراد دشوار است. زیرا فراهم کردن رطوبت بالای محیط، کار آسانی نیست. برای نگهداری از کالاتیا اوربیفولیای آن را در مکانی قرار دهید که نور خورشید به‌صورت غیرمستقیم به آن بتابد. خاک آن را نیز همواره مرطوب نگه دارید. گفتنی است که کالاتیا اوربیفولیا جذاب، برای حیوانات خانگی و انسان‌ها سمی نیست و نگرانی در این باره وجود نخواهد داشت.

- شرایط نگهداری گیاه:

  • نور: نور کافی و غیرمستقیم خورشید
  • آبیاری: خاک را همواره مرطوب نگهدارید
  • خاک: غنی و دارای زهکشی عالی

12. گیاه محبوب دیفن باخیا سِگین با روش نگهداری آسان

دیفن باخیا سِگین یکی از بزرگترین گونه‌های دیفن باخیا و از جمله گیاهان پهن برگ آپارتمانی است که می‌تواند در داخل خانه نیز تا 3 متر رشد کند .سِگین برگ‌های جذابی دارد و همچنین نگهداری از آن نیز آسان است !به‌همین‌علت، دیفن باخیا سِگین را می‌توان یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی به‌شمار آورد. این گیاه می‌تواند بی‌توجهی و نور کم را به‌خوبی تحمل کند، اما در صورت خورده شدن برای گربه‌ها، سگ‌ها و انسان‌ها سمی است و می‌تواند التهابات پوستی و عوارض گوارشی در پی داشته باشد.

- شرایط نگهداری گیاه:

  • نور: نور درخشان تا کم خورشید
  • آبیاری: هنگامی که خاک خشک شد، آن را آبیاری کنید
  • خاک: این گیاه به خاکی زهکشی عالی نیاز دارد، اما دیفن باخیا در مورد خاک خیلی حساس نیست

13. گیاه برگ بادبزنی لیکوآ گراندیس

لیکوآ گراندیس، یک نخل خاص و غیرمعمول است که برگ‌های پهن و پهن آن حالتی شبیه به پنکه و بادبزن برای آن ایجاد کرده است! شاید جابه‌جا کردن و دست زدن به لیکوآ کمی دشوار باشد، اما نگهداری از آن در داخل خانه کاملا ساده است. برای نگهداری از لیکوآ گراندیس نقطه‌ای از منزل را انتخاب کنید که نور خورشید به‌صورت کافی و غیرمستقیم به آن می‌تابد. همچنین اجازه دهید بین هر بار آبیاری، چند سانتی‌متر رویی خاک خشک شود. به‌عنوان نکته آخر در مورد لیکوآ گراندیس گفتنی است که این گیاه برای حیوانات خانگی سمی نیست.

- شرایط نگهداری گیاه:

  • نور: نور غیرمستقیم، درخشان تا متوسط
  • آبیاری: آبیاری متوسط مورد نیاز است
  • خاک: دارای زهکشی عالی

آشنایی با درخت ترنج و شرایط نگهداری آن



امروزه نگهداری از درختچه‌های زینتی مرکبات طرفداران زیادی پیدا کرده است. یکی از انواع محبوب این درختچه‌ها نیز درخت ترنج می‌باشد که ظاهری بسیار جذاب دارد و شما می‌توانید آن را در خانه پرورش دهید. البته برای اینکه بتوانید به درستی از این گیاه مراقبت کنید، در ابتدا باید روش نگهداری درخت ترنج را به خوبی بیاموزید. به این منظور نیز مقاله زیر را که توسط یکی از بهترین سایت‌های خرید آنلاین گل و گیاه تهیه شده است، مطالعه فرمایید.

شناخت گیاه ترنج

ترنج، یکی از قدیمی‌ترین انواع لیمو در سراسر جهان است و به عقیده عده زیادی، مادر تمام لیموهای فعلی! این درخت، یک گیاه همیشه سبز چند ساله است و میوه‌های خوراکی تولید می‌کند. خوبی ترنج این است که می‌توانید آن را در شکل‌های بن‌سای، کوتوله و درختچه‌های تزئینی خریداری کرده و در منزل نگهداری کنید. ترنج در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری، مدیترانه‌ای و سایر مناطق گرم و مرطوب رشد می‌کند. برگ‌های آن سبز رنگ است و گل‌های سفید با پرچم‌های زرد (و گاهی بنفش) زیبایی آن را تکمیل می‌کنند. میوه ترنج عموما به صورت بیضی است و گاهی نیز شکل خاص و ویژه‌ای ندارد. ترنج از نظر رنگ دارای رنگ‌های مختلف و به رنگ‌های سبز، سبز-زرد و یا نارنجی است. این عضو از خانواده مرکبات پوستی خوراکی دارد، اما به‌دلیل طعم تلخ خود خیلی محبوب نیست، به‌همین‌دلیل پوست ترنج بیشتر در صنایع غذایی و تولید عطر مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر قصد خرید یک درخت، درختچه یا بن سای از نوع مرکبات را دارید و در منطقه‌ای گرم و مرطوب زندگی می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم سراغ خرید ترنج رفته و برای یادگیری روش نگهداری ترنج نیز با این مطلب همراه باشید.

ویژگی‌های اصلی گیاه

  • نام گیاه :Citron medica
  • نام رایج :ترنج، دست بودا
  • نوع گیاه: همیشه سبز برگ پهن
  • نیازهای نوری :نور کامل خورشید
  • نوع خاک :دارای زه کشی قوی، حاصل خیز
  • Ph خاک :کمی اسیدی و دارای مقادیر بسیار کمی از نمک‌های محلول
  • زمان گلدهی :تابستان و پاییز
  • رنگ گل :گل سفید با پرچم‌های زرد رنگ
  • مدت زمان لازم برای رسیدن میوه پس از کاشت گیاه: 2 الی 3 سال
  • بومی منطقه :آسیا

شرایط نگهداری ترنج

در این قسمت با توضیح شرایط نگهداری گیاه ترنج، همراه شما خواهیم بود.

روش صحیح آبیاری

آبیاری صحیح و کافی، رمز داشتن یک ترنج زیبا با میوه‌های سالم است. در مورد آبیاری در طول نگهداری از ترنج توجه داشته باشید که در زمان تثبیت شدن گیاه در خاک یا به‌عبارتی همان سال اول، گیاه به آبیاری بیشتری نیاز دارد مثلا هفته‌ای یک الی دو بار، اما پس از اینکه ترنج به بلوغ رسید و گیاه توانایی‌های کافی را کسب کرد، مقاومت آن در برابر خشکی نیز افزایش یافته و می‌توانید میزان آبیاری را کاهش دهید. خاک ترنج شما باید در طول ماه‌های تابستان کمی مرطوب بماند، بخصوص برای ترنج‌های جوان، منتها باید مواظب باشید که خاک را غرقاب نکنید، زیرا اینکار منجر به پوسیدگی ریشه و بیماری‌های قارچی خواهد شد. برای مرطوب ماندن خاک اضافه کردن مقداری مالچ زینتی مثل سنگریزه یا خزه موثر است، چراکه می‌تواند سبب کاهش تبخیر آب شده و رطوبت کافی را در سطح خاک و اطراف ریشه حفظ کند.
باتوجه به نیازهای آبیاری گیاه ترنج بهترین روش برای تشخیص زمان صحیح آبیاری، چک کردن خاک قبل از آبیاری است! به این شکل که یک سیخ چوبی یا انگشت اشاره خود را در خاک گیاه فرو ببرید. اگر 3 سانتی‌متر رویی خاک خشک بود، ترنج خود را آبیاری کرده و اگر خشک نبود کمی بیشتر صبر کنید. یادتان چه ترنج را در گلدان کاشته باشید و چه در باغچه باید آن را سیراب کنید. نکته‌ای که در این باره باید به آن توجه داشته باشید نیز این است که اگر از ترنج در گلدان نگهداری می‌کنید باید آب خارج شده از گلدان ترنج خود را نیز دور ریخته و نگذارید داخل گلدان بماند، چراکه سبب مرطوب ماندن بیش از حد خاک و از بین رفتن ریشه گیاه خواهد شد
.
به‌عنوان نکته پایانی در مورد آبیاری ترنج گلدانی در طول نگهداری از آن نیز گفتنی است که اگر نمی‌توانید به درستی میزان آب مورد نیاز گیاه را فراهم کنید، از آب دادن زیاد و نامنظم به آن پرهیز کنید، چراکه گیاهان گلدانی بیش از کم آبی، از آبیاری بیش‌ازحد از بین خواهند رفت. دلیل این موضوع نیز واضح است: گیاهان کاشته شده در گلدان بیشتر از همتایان خود در باغچه مستعد ابتلا به پوسیدگی ریشه و بیماری‌های قارچی هستند، به‌همین‌علت باید دقت لازم را در خصوص میزان آبیاری به خرج دهید. اهمیت این موضوع در فصل زمستان بیشتر می‌شود. بنابراین در طول فصول سرد سال در آبیاری دقت خیلی بیشتری به خرج داده و سعی کنید تا حد امکان و تاجایی که به گیاه آسیب نرسد خاک آن را بیشتر خشک نگه دارید
.

میزان نور لازم برای ترنج

ترنج باید روزانه بین 8 الی 12 ساعت نور خورشید را دریافت کند. به‌این‌منظور کنار یک پنجره نورگیر جنوبی با گردش هوای خوب، مکانی عالی برای گلدان ترنج خواهد بود. اما اگر قصد دارید ترنج خود را در خارج از خانه پرورش دهید، مکانی را انتخاب کنید که گیاه را از بادهای شدید حفظ کند. اگر در منطقه شما، زمستان‌های بسیار سرد و یخبندان‌های شدید رخ می‌دهد، ترنج را در بخش جنوب شرقی خانه خود و در کنار یک دیوار محافظ بکارید.
در طول نگهداری از ترنج گلدانی خود درنظر داشته باشید در مواقعی که هوا بیش‌ازحد سرد می‌شود سریعا باید آن را به داخل منتقل کنید و هنگامی که تمامی نشانه‌های سرما از بین رفت، ترنج را به‌آرامی با فضای خارجی منزل آشنا کنید. برای این منظور، آن را برای چند روز در نقطه‌ای با سایه نسبی قرار دهید. سپس آن را به‌آرامی با نور کامل خورشید آشنا کنید. آرام انجام شدن این پروسه بسیار حائز اهمیت است، زیرا انتقال ناگهانی سبب وارد شدن شوک به گیاه شده و سوختن برگ‌ها را در پی خواهد داشت. یک نقطه نورانی با گردش هوای کافی برای ترنج بسیار ایده‌آل است. با این اوصاف، اگر در منزل خود پاسیو، بالکن و تراس دارید می‌توانید ترنج را در آنجا قرار دهید. برای بازگرداندن ترنج به داخل خانه، همین روند را ب‌صورت برعکس انجام دهید. یعنی نور را به مرور زمان کم کرده و سپس آن را به داخل خانه ببرید. یادتان باشد ترنج باید قبل از ظهور اولین نشانه‌های سرما به داخل بازگردد
.

بهترین ترکیب خاک برای گیاه

ترنج در خاک گلدان معمولی رشد خوبی خواهد داشت، اما اگر به خاک گلدان مخصوص درختان مرکبات دسترسی دارید، از آن استفاده کنید. خاک ترنج بهتر است کمی اسیدی وph  آن بین 6 الی 7 باشد.
از موارد فوق گذشته ویژگی ضروری و بسیار مهم خاک مناسب برای نگهداری از ترنج، قوی بودن زهکشی آن است. خاک ترنج شما باید آب اضافی را به‌خوبی از خود عبور دهد تا ترنج دچار پوسیدگی ریشه و بیماری‌های ناشی از تجمع آب نشود. در طول نگهداری از ترنج از مالچ پاشی سنگین در اطراف آن خودداری کنید، زیرا سبب باقی ماندن رطوبت بیش‌ازحد در خاک خواهد شد. در صورت نیاز به مالچ پاشی کمی سنگریزه می‌تواند کافی و مفید باشد
.

بهترین گلدان برای گیاه

یک گلدان مناسب برای نگهداری از ترنج باید دارای حفرات زهکشی متعدد بوده و اندازه آن نیز کمی بزرگ‌تر از توپ ریشه باشد. ضمن اینکه می‌توانید کف گلدان را نیز با یک لایه سنگ بپوشانید تا به گردش بهتر هوا کمک کند.

زمان و روش کود دادن به ترنج

در طول بهار و تابستان هر سه هفته یکبار ترنج خود را با استفاده از کود غنی از نیتروژن مخصوص مرکبات تقویت کنید. ضمن اینکه کودهای مخصوص گوجه و سبزیجات نیز می‌توانند تاثیر مشابهی برای ترنج داشته باشند. در پاییز و زمستان اما این میزان را به نصف برسانید و یادتان باشد که استفاده از کودهای متعادلNPK  ضمن تقویت گیاه برای داشتن رشدی سالم، تولید میوه را نیز تقویت می‌کند. بنابراین بهتر است برای کوددهی از کودهای متعادلNPK  استفاده کنید.

دما و رطوبت مناسب محیط نگهداری

ترنج نسبت به سرمای هوا بسیار حساس است و باید در بازه دمایی 18 الی 28 درجه سانتی‌گراد زندگی کند. حداقل دمای قابل تحمل برای ترنج 12 درجه سانتی‌گراد است و در طول نگهداری از آن باید را از قرار دادن آن در نزدیکی دستگاه‌های سرمایشی و جاهایی که تغییرات دمایی به‌خصوص کاهش دما زیاد است، خودداری کنید.
درخت ترنج در مناطق گرم و مرطوب بهترین رشد را خواهد داشت ازاین‌رو ترنج جز گیاهانی است که محیط نگهداری از آن مرطوب باشد. ترنج به رطوبت علاقمند است! بنابراین اگر محیط نگهداری از آن خشک است حتما با روش‌های مختلف، رطوبت محیط را برای آن افزایش دهید. برای مثال اگر هوای محیط خشک است، با اسپری کردن کمی آب به برگ‌ها می‌توانید کمبود رطوبت را جبران کنید؛ بخصوص در فصل زمستان؛ ضمن اینکه استفاده از دستگاه‌های مرطوب کننده هوا نیز مفید خواهد بود
.
در طول نگهداری از ترنج علاوه‌بر پرهیز از قرار دادن ترنج در کنار دستگاه‌های سرمایشی، از قرار دادن آن در نزدیکی وسایل گرمایشی و درب و پنجره
‎‌هایی که مدام باز و بسته می‌شوند و همچنین در نزدیکی فر نیز خودداری کنید.

روش هرس کردن درخت ترنج

انواع مختلف درخت مرکبات، الگوی رشد متفاوتی دارند. ترنج نیز از این قاعده مستثنی نیست و به‌این‌سادگی نمی‌توان یک قانون کلی برای هرس کردن آن ذکر کرد. ازاین‌رو باید با توجه به نحوه رشد گیاه خود، هرس کردن را برای آن بهینه کنید. هرس اصلی ترنج باید در پایان زمستان و اوایل بهار انجام شود. برای هرس کردن ترنج می‌توانید برای کنترل شکل درخت و تشویق گلدهی، برگ‌ها را جدا کنید. شاخه‌های مرده، شکسته و کم تراکم را نیز با کمک یک قیچی تیز ببرید. علاوه‌براین‌ها حذف پاجوش‌ها را نیز فراموش نکنید. هرس کردن درخت‌های جوان برای تشویق شاخه‌دهی و ساخت اسکلت سالم توسط گیاه، امری ضروری است.

چگونه ترنج را تکثیر کنیم؟

تکثیر ترنج از طریق قلمه زدن به‌راحتی انجام می‌شود. برای این کار به یک چاقوی استریل شده، خاک تازه و استرلیزه (خاک را کمی در ماکروفر قرار دهید تا استرلیزه شود)، ترکیبی که رطوبت را جذب کند مثل خاک پیت، الیاف نارگیل یا پیت ماس و هورمون ریشه‌زنی نیاز خواهید داشت.
برای شروع تکثیر ترنج یک قلمه را از ساقه سالم ترنج جدا کرده و چند روزی آن را در هوای آزاد قرار دهید. سپس قلمه از محل برش خود در هورمون ریشه زنی فرو کرده و آن را در خاکی با زهکشی عالی بکارید. خاک گلدان را با الیاف ترکیب کنید تا بهترین نتیجه حاصل شود. گلدان جدید را همواره مرطوب نگه داشته و آن را در مکان گرم و مرطوب قرار دهید. وقتی قلمه‌تان شروع به رشد تازه کرد و تکثیر موفقیت‌آمیز بود، می‌توانید آن را به مکانی جدید منتقل کنید. فقط یادتان باشد که بهترین زمان برای کاشت ترنج، بهار و تابستان است، پس برای کاشت آن بهتر است فقط در این زمان‌ها اقدام کنید
.

آفات آلوده کننده و بیماری‌های ترنج

ترنج نیز مثل سایر مرکبات مستعد ابتلا به شته، کنه تار عنکبوتی، شپشک آردی و شپشک معمولی است. از آنجایی که پیشگیری بهتر از درمان است باید همیشه گیاه را چک کرده و قبل از پیشرفت این آفات در گیاه، نشانه‌های اولیه را رصد کنید: زرد شدن، پیچ خوردگی، لوله شدن و ظهور لکه‌های غیرمعمول در گیاه و وجود زوائد چسبناک و شبکه تاری ابریشمی در بین شاخه‌ها از نشانه‌هایی هستند که نشان از بیماری و آفت در گیاه خواهند داشت.
به‌عنوان نکته آخر نیز گفتنی است که باوجود مراقبت و چک کردن دائمی گیاه اگر به هر دلیلی ترنج شما دچار آفت شد برای درمان آن از صابون‌های آفت‌کش
/ حشره‌کش استفاده کرده یا از روغن‌های باغبانی و روغن چریش کمک بگیرید.

همه چیز درباره گل شقایق و شرایط نگهداری آن



گل شقایق یکی از گل‌های معروف و زیبای موجود در طبیعت است که برای کسانی که قصد خرید گل گلدانی مناسبی را برای نگهداری در خانه خود دارند، گزینه خوبی می‌باشد. گل‌های شقایق ظاهری بسیار جذاب دارند و می‌توانند به باغچه یا بالکن خانه شما نیز تنوع و زیبایی زیادی ببخشند. البته برای این که بتوانید از این گل به خوبی مراقبت کنید، بهتر است در ابتدا با شرایط نگهداری گل شقایق که در مطلب زیر به توضیح آن پرداخته‌ایم، به طور کامل آشنا شوید.

مقدمه‌ای بر گل شقایق

شقایق یکی از گل‌های زیبا و زینتی است که هم به‌صورت وحشی در طبیعت می‌روید و هم می‌توانید به‌عنوان یک گیاه چند ساله یا یک ساله از آن نگهداری کنید. خبر خوب اینکه می‌توانید از گل شقایق به‌عنوان گل‌های شاخه بریده نیز استفاده کنید. گل‌های این گیاه بزرگ، درخشان و زیبا بوده و ضخامت کمی دارند. درواقع شقایق به‌خاطر زیبایی گل‌هایش پرورش داده می‌شود، بااین‌حال برگ‌های زیبای آن نیز قابل چشم‌پوشی نیست و حقیقتا دیدنی هستند. اگر دنبال خرید گیاهان گلدار برای خانه خود هستید، یکی از زیباترین گل‌ها گل شقایق است، می‌توانید این گیاه را برای خانه خود انتخاب کرده و از آن نگهداری کنید. اگر روش نگهداری از آن را نمی‌دانید نیز، کافیست با این مطلب همراه شده و از صفر تا روش نگهداری گل شقایق را یاد بگیرید.

ویژگی‌های اصلی گل

  • نام علمی : Papaver
  • خانواده: شقایقیان
  • بومی: خاورمیانه
  • نام‌های دیگر: لاله داغدار، لاله خودروی

شناخت بیشتر گل شقایق

وقتی اسم گل شقایق می‌آید اولین چیزی که به ذهن می‌رسد رنگ نارنجی و قرمز آن است، اما به‌واقع اینطور نیست و گونه‌های مختلف دیگری نیز از آن وجود دارد که رنگبندی متفاوتی دارند؛ به‌طوری‌که گونه‌های مختلف این گیاه می‌توانند به رنگ‌های سفید، صورتی یا حتی بنفش هم باشند. برگ‌های بزرگ و خار مانند شقایق به‌صورت لبه‌دار و با رنگی سبز تیره رشد می‌کنند که همین مساله آن را جذاب‌تر می‌کند. از سوی دیگر ساقه‌های پرز‌دار و برگ‌های جذاب به همراه خود گل‌ها باعث شده‌اند تا شقایق همان‌طور که در مقدمه هم گفتیم به‌عنوان یک گل شاخه بریده نیز جذاب و دوست داشتنی باشد. گیاه شقایق بومی غرب آسیا و مناطق کوهستانی است. این گیاه در مناطق شمالی و سردسیر آمریکا نیز رشد کرده و توانسته خود را تطبیق دهد. شقایق سرمادوست است و از دمای بالا و رطوبت بیزار است. این گل زیبا به زمستانی سرد نیاز دارد، ازاین‌رو نگهداری از گل شقایق در مناطق گرمسیر کار منطقی‌ای نیست. شاید جالب باشد بدانید که خشخاش یکی از گونه‌های گل شقایق است.
گل شقایق نه‌تنها نزد ایرانیان که در فرهنگ‌های مختلف نیز مفهوم و معنی دارد. ایرانیان معمولا هر گل سرخی که میانه‌ای تیره داشته باشد را لاله می‌نامیدند. به‌همین‌خاطر اگر به سراغ فرهنگ دهخدا بروید می‌بینید که این گل به نام لاله خوانده شده است
.
گل‌برگ‌های این گل در میانه خود لکه‌هایی تیره رنگ دارد.
  همین لکه‌های سیاه باعث شده تا در میان ایرانیان نشانی از داغ‌دار بودن این گل تفسیر شود. در واقع شقایق گلی محزون است که فراغ یار باعث سیاه شدن قلبش و داغ‌دار شدنش شده است. به همین دلیل است که نام دیگر این گیاه در میان ایرانیان لاله داغ‌دار است. در غرب نیز این گل نمادی از سربازان کشته شده در جنگ است.

شرایط نگهداری گل

اگر قصد نگهداری از گل شقایق در خانه‌تان را دارید، باید بدانید که در زمان استراحت قسمت بیرونی گیاه که خارج از خاک است می‌میرد. این اتفاق باعث دو مساله می‌شود. یکی اینکه ممکن است شما را گمراه کند که گیاه کاملا مرده است. دیگری نیز این است که اگر گیاه را در باغچه کاشته باشید، باعث خالی شدن قسمتی از باغچه شما می‌شود. درباره مورد اول که نگران نباشید گیاه شما هنوز کاملا زنده است، اما درباره مورد دوم باید بگوییم که بهتر است گیاه خود را در حاشیه‌های اطراف باغچه بکارید تا در هنگام استراحت باعث برهم زدن شکل باغچه نشود.
گل شقایق معمولا از طریق بذر و در فاصله بهار تا پاییز رشد می‌کند. این گیاه رشد سریعی دارد و به همان سرعت نیز شروع به گل دادن می‌کند. شقایق زیبا با آغاز گرمای بهار و طی چند روز جوانه می‌زند. گل‌های زیبای این گیاه نیز به همان سرعتی که رشد کرده‌اند می‌میرند و در ادامه تمام قسمت بیرونی گیاه شروع به مردن می‌کند تا برای دوره بعدی آماده شود
.

نور مناسب

گیاه شقایق به نور کامل خورشید نیاز دارد و نور مستقیم و کامل خورشید بهترین عملکرد را برای آن دارد. این مساله نه‌تنها گل‌دهی گیاه را تضمین می‌کند بلکه باعث کاهش خطر ابتلای گیاه به بیماری سفیدک سطحی می‌شود. در مقابل سایه زیاد و نور ضعیف می‌تواند باعث کند شدن سرعت رشد گیاه یا حتی عدم گل‌دهی آن شود.

بهترین خاک برای گل شقایق

گیاه شقایق به خاکی با زهکشی مناسب نیاز دارد تا بتواند آب را به‌خوبی تخلیه کند. به‌این‌منظور ترکیب کردن خاک گلدان با کامپوست کمک زیادی به گیاه می‌کند. شقایق ترجیح می‌دهد خاکی با سطح PH اسیدی داشته باشد. اگر خاک گیاه زهکشی خوبی نداشته باشد و به‌خوبی خشک نشود گیاه دچار بیماری پوسیدگی ریشه می‌شود.

روش آب‌دهی

در طول نگهداری از گل شقایق برای آب دادن به آن باید دو زمان مختلف را در نظر بگیرید. یکی زمانی که گیاه در حال گل دادن است و دیگری زمانی که گیاه، گل نمی‌دهد.
در زمانی که گیاه شما در حال گل دادن است، حتی از زمان غنچه بودن گل‌ها باید هفته‌ای حدودا 3 بار به گیاه خود آب بدهید، اما در زمان‌های دیگر که گیاه در حال گل‌دهی نیست و مخصوصا زمانی که گیاه در حال استراحت است باید میزان آبیاری را بسیار کمتر کنید. در این دوران هر زمان که خاک گیاه شما کاملا خشک شد دوباره به آن آب بدهید، چراکه آبیاری زیاد به گیاه شما آسیب می‌زند
.

دما و رطوبت مناسب محیط نگهداری

شقایق در دما و رطوبت نرمال به‌خوبی زندگی می‌کند. درواقع رطوبت زیاد یا گرمای زیاد باعث از بین رفتن گیاه می‌شود. گل شقایق به محیطی نیاز دارد که زمستان‌های خنک و حتی سردی را تجربه کند. این گیاه در طبیعت در دشت‌ها و مناطق کوهپایه‌ای می‌روید، بنابراین برای نگهداری از گل شقایق باید محیطی را برایش فراهم کنید که شبیه خانه اصلی‌اش باشد.

روش کود دادن به گل شقایق

گل شقایق به کوددهی خاصی نیاز ندارد. درواقع اگر خاک با کیفیت و خوبی را برای شقایق فراهم کنید این گیاه می‌تواند مواد مغذی لازم را از همان خاک جذب کند و دیگر نیازی به کود ندارد. ضمن اینکه افزودن مقداری کامپوست یا خاک برگ نیز می‌تواند انرژی لازم برای گیاه را تامین کند.
در این باره درنظر داشته باشید اگر خاک شما سطح نیتروژن بالا و فسفر پایینی داشته باشد با گیاهی روبرو می‌شوید که فقط برگ می‌دهد و نمی‌تواند گل بدهد. در این حالت با افزودن کمی کود که سطح فسفر بالایی داشته باشد می‌توانید این مسئله را حل کنید
.

روش تکثیر کردن گل

در این قسمت، به توضیح روش‌های تکثیر کردن گل شقایق خواهیم پرداخت.

1. روش تقسیم

یکی از روش‌های تکثیر گل شقایق روش تقسیم است، این کار را باید حدودا پنج سال یک بار انجام دهید تا گیاه بتواند زنده بماند. از آنجایی که شقایق ریشه عمیقی دارد خارج کردن آن و تقسیم ریشه‌ها کمی مهارت و حوصله می‌خواهد، ازاین‌رو شاید تقسیم این گیاه کار ساده‌ای نباشد. بااین‌حال اگر در طول نگهداری از گل شقایق قصد تکثیر آن از طریق تقسیم را دارید، بهترین زمان برای اینکار اواخر تابستان است که گیاه گل‌دهی را تمام کرده و در حال ورود به مرحله استراحت است.
برای تکثیر شقایق باید ابتدا گیاه را به‌آرامی از خاک خارج کنید. همان‌طور که گفتیم این گیاه ریشه عمیقی دارد پس این کار را با دقت و حوصله انجام دهید. پس از خارج کردن ریشه، با یک برش عموی توپ ریشه را به دو نیم تقسیم کنید تا در هر سمت حداقل یک یا چند برجستگی (چشم) قرار داشته باشد. سپس هر قسمت را در خاکی جداگانه بکارید. با این کار شما دو شقایق خواهید داشت
.

2. روش کاشت بذر

در طول نگهداری از گل شقایق علاوه‌بر روش تقسیم، می‌توانید از طریق بذر نیز گل شقایق را تکثیر کنید. برای این منظور باید هوایی خنک در جریان باشد تا بذر بتواند جوانه بزند. بنابراین اکثر باغبانان کار خیساندن بذرها را در پاییز انجام می‌دهند. در این زمان خاک خنک‌تر است و آماده پذیرش بذرهای شقایق است. بااین‌حال اگر در پاییز موفق به این کار نشدید می‌توانید در اواخر زمستان و اوایل بهار اقدام کنید. برای این کار خاک را الک کنید تا نرم و یک دست شود و خبری از سنگ‌های درشت نباشد. در ادامه بذرها را در جای خود بگذارید و روی آن‌ها را با لایه‌ای از خاک نرم بپوشانید و در جای نورانی قرار دهید، چراکه این بذرها برای جوانه زدن به نور خورشید نیاز دارند.
این تمام کاری است که شما باید می‌کردید. بقیه کار بر عهده طبیعت است
. بهتر است محلی که بذرهای خود را کاشته‌اید علامت بگذارید. زیرا رشد این بذرها ممکن است مدتی طول بکشد و شما فراموش کنید که شقایق‌هایتان را کجا کاشته‌اید.

بیماری‌ها احتمالی شقایق و آفات آلوده کننده آن

گل شقایق در طبیعت به‌ندرت دچار بیماری یا آفت می‌شود، اما به‌عنوان یک گیاه خانگی مستعد ابتلا به سفیدک سطحی است. این بیماری قارچی می‌تواند تمام گیاه را آلوده کند و خود را به‌شکل پودری سفید رنگ که برگ‌ها و ساقه‌ها را پوشانده نشان دهد؛ اگر هم میزان ابتلا زیاد باشد باید تمام گیاه را از ریشه خارج و معدوم کنید. در صورت ابتلای گل شقایق شما به سفیدک سطحی مراقب باشید که این پودرهای سفید رنگ با زمین یا گیاهان دیگر تماس پیدا نکند.

سوالات رایج درباره گل شقایق

1. آیا گل شقایق، سمی محسوب می‌شود؟

بله، تمام قسمت‌های گل شقایق در صورتی که خورده شود سمی است. میزان سمی بودن گل شقایق شما با توجه به گونه گیاه شما و میزان آلکالوئید آن، متفاوت است، اما در هر حال باعث ایجاد مسمومیت می‌شود. نشانه‌های مسمومیت با این گیاه شامل گشادی مردمک چشم، بر هم خوردن تعادل، بی‌اشتهایی و کما است.

2. دلیل گل ندادن شقایق چه می‌باشد؟

 دلایل مختلفی برای گل ندادن گل شقایق وجود دارد. عدم تامین نور کافی، رطوبت بالای محیط و کمبود فسفر از جمله دلایلی است که باعث می‌شوند این گیاه گل ندهد. این گیاه برای گل‌دهی نیاز به نور کامل خورشید، محیطی خنک و وجود فسفر در خاک دارد تا بتواند انرژی لازم برای گل دادن را تامین کند.

3. علت زرد شدن برگ‌های گل چیست؟

یکی از مهم‌ترین دلایل زرد شدن برگ‌های گل شقایق آبیاری اشتباه است. به‌طوری‌که آبیاری بیش‌ازحد باعث می‌شود تا خاک گیاه دیرتر خشک شده و در نتیجه ریشه گیاه بپوسد. این اتفاق در نهایت منجر به زرد یا قهوه‌ای شدن برگ‌ها و مرگ آن خواهد شد.

4. گل شقایق به طور دقیق به چه میزان نور نیاز دارد؟

این گیاه به حداقل 8 ساعت نور کامل و مستقیم خورشید نیاز دارد تا بتواند رشدی سالم داشته باشد. البته برخی گونه‌های خاص این گیاه توانایی تحمل سایه را دارند، اما عموما این گیاه نور مستقیم و کامل خورشید را به سایه ترجیح می‌دهد.

5. روش نگهداری شقایق پس از گلدهی چگونه است؟

بعد از این‌که این گیاه گل‌دهی را به پایان رساند و گل‌های گیاه مرد می‌توانید برگ‌های گیاه و گل‌های مرده را از روی آن هرس کنید. فقط حواستان باشد به ساقه آسیبی نرسد و ساقه گیاه را به حال خود رها کنید.

آشنایی با روش‌های مختلف ساختن گلدان آویزی



استفاده از گلدان‌های آویزی برای کسانی که در خانه جای زیادی برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی ندارند، ایده بسیار خوبی است. از طرف دیگر، این گلدان‌ها می‌توانند فضای خانه یا بالکن شما را زیبا‌تر کرده و تنوع زیادی به آنجا ببخشند. حال اگر شما هم دوست دارید چندتا از این گلدان‌ها را در خانه داشته باشید، با مطلب زیر که درباره ایده‌های مختلف ساختن گلدان‌های آویزی است همراه باشید. پس از آن نیز با استفاده از وسایلی که در اختیار دارید چند گلدان آویزی زیبا برای خود بسازید.

مختصری درباره ساخت گلدان‌های آویزی
اگر دوست دارید ساخت یک کاردستی را شروع کنید و البته به گل و گیاه هم علاقه دارید، مطلب امروز برای شماست. در این مطلب قرار است شما را با 32 ایده مختلف برای درست کردن گلدان آویزی آشنا کنیم. ساخت اکثر این گلدان‌ها فقط به‌اندازه چند ساعت از شما وقت می‌گیرد و به‌راحتی می‌توانید آن‌ها را درست کنید. ضمن اینکه این گلدان‌ها هزینه زیادی روی دوش شما نمی‌گذارند و شاید حتی برخی از آن‌ها از یک گلدان ساده آماده نیز ارزان‌تر باشند. خلاصه که برای ساخت این گلدان‌های آویزی وقت و هزینه زیادی نیاز ندارید و همه آن‌ها می‌توانند طبق سلیقه و نیاز شما نیز تغییر کنند. اگر برای درست کردن یک یا چند گلدان آویزی آماده هستید، با این مطلب همراه شوید
.

32 ایده عالی برای ساختن گلدان آویزی

1. ساختن گلدان آویزی با بند‌های چرمی
با این گلدان می‌توانید یک نمای جذاب به فضای خود بدهید. این گلدان مدرن ملزومات کمی می‌خواهد و تنها چیزی که برای درست کردن آن می‌خواهید یک بند چرمی و یک گلدان است و در کمتر از یک ساعت نیز آماده خواهد شد
.

2. ساختن گلدان آویزی به صورت طبقه‌ای
برای پیاده‌سازی این ایده از ایده های گلدان آویزی باید چند گلدان کوچک و زیبا را با فاصله مناسب روی یکدیگر قرار داده و دست آخر با یک طناب یا بند چرمی گره بزنید. در نهایت با انجام این کارها یکی از زیبا‌ترین گلدان‌های آویزی خواهید داشت که مناسب قرارگیری در هر جایی است
.

3. استفاده از چوب و طناب برای ساختن گلدان آویزی
برای این سبک گلدان می‌توانید از یک تخته یا تنه بریده شده چوبی استفاده کنید و آن را با طناب محکم کنید. این چوب نقش نگهدارنده گلدان شما را بازی می‌کند و ساخت آن به گره‌های تخصصی خاصی نیاز ندارد و با چند گره ساده آماده می‌شود
.

4. ساختن گلدان آویزی با استفاده از تی‌شرت‌های قدیمی و غیر‌قابل استفاده

در هر خانه یک تی‌شرت یا لباس قدیمی پیدا می‌شود که کسی دیگر از آن استفاده نمی‌کند. شما می‌توانید از این لباس قدیمی برای ساخت گلدان آویزی خود استفاده کنید و آن را به جای طناب یا بند چرمی به کار ببرید.
جالب‌تر اینکه برای پیاده‌سازی این ایده از ایده های گلدان آویزی اگر چند تی‌شرت با رنگ‌های جذاب داشته باشید که با یکدیگر ترکیب شوند، ترکیبی فوق‌العاده خواهید داشت
.

۵. ساختن گلدان آویزی با استفاده از سازه‌های زیبا

اگر می‌خواهید یک گلدان خاص داشته باشید که حتی در نقش یک تابلوی زیبا باشد می‌تواند به سراغ سازه‌هایی بروید که فضای خالی داشته باشند و البته باب میل شما باشند. شاید ساخت همچین گلدانی سخت به نظر بیاید، اما باور کنید ساده‌تر چیزی است که تصور می‌کنید.

۶. استفاده از گلدانهای سرامیکی برای ساختن گلدان آویزی

برای پیاده‌سازی ایده گلدان آویزی سرامیکی به یک گلدان سرامیکی و یک طناب محکم نیاز دارید. اگر هم ندارید کافی است سری به بازار زده و یکی از آن‌ها را بسته به سلیقه خود تهیه کنید. بنابراین اگر یک گلدان سرامیکی و یک تکه طناب در خانه‌تان دارید، وقت آن است که این گلدان را بسازید.

7. ساختن گلدان آویزی با استفاده از یک تکه طناب

برای شروع پیاده‌سازی این ایده ساخت گلدان آویزی به یک گلدان ساده با تکه‌ای طناب نیاز دارید. اما اگر از طرح‌های بیش‌ازحد ساده خوش‌تان نمی‌آید می‌توانید ابتدا با طراحی گلدان خود شروع کرده و با سلیقه خودتان گلدان را رنگ‌آمیزی کنید. در نهایت سراغ گره زدن طناب رفته و گلدان آویزی خود را درست کنید. گفتنی است به جای استفاده از گره‌های مکرومه می‌توانید گره‌هایی ساده بزنید و گلدان آویزی خود را درست کنید.

۸. ساختن گلدان آویزی با استفاده از هنر قلاب‌بافی

اگر اهل قلاب‌بافی هستید پس می‌توانید سراغ این ایده بروید و یک گلدان آویزی به سبک قلاب‌بافی برای خود بسازید. برای این ایده می‌توانید از طناب، کاموا یا حتی لباس‌های قدیمی خود استفاده کنید.

۹. ساختن گلدان آویزی ساده با استفاده از هنر مکرومه بافی

اگر هنر قلاب‌بافی بلد نیستید و به‌جای آن با هنر مکرومه بافی آشنا هستید. یک طناب مناسب و زیبا را انتخاب کرده و با گره‌های مکرومه‌ بندی محکم برای گلدان خود بسازید و آن را درون بند قرار دهید و از ترکیب هنر مکرومه بافی با گلدان یک اثر هنری و کاربردی خلق کنید.

10. استفاده از وسایل بازیافتی برای ساختن گلدان آویزی

برخی از ابزارهای درون خانه می‌توانند به‌راحتی بازیافت شده و خودشان به‌عنوان یک گلدان استفاده شوند. مثلا قوطی یک شامپو که بریده و رنگ‌آمیزی شود انتخابی خوب است. با اینکار هم یک طراحی دوست داشتنی دارید و هم به محیط زیست کمک کرده‌اید.

۱۱. ساختن گلدان آویزی با شیشه‌های مختلف

شیشه‌ای خالی که درون آن آب است و با یک بند چرمی و گره‌هایی خوب محکم شده باشد، می‌تواند خانه‌ای مناسب برای قلمه‌های شما باشد. برای پیاده‌سازی این ایده از ایده های گلدان آویزی بهتر است گلدان‌های شیشه‌ای را به‌صورت گروهی و در کنار یکدیگر استفاده کنید تا زیباتر شوند.

12. ساختن گلدان آویزی با استفاده از بند چرمی و کنف

برای ساخت این گلدان کافی است مقداری کنف و بند چرمی داشته باشید تا بتوانید با ترکیب آن گلدان خود را محکم کرده و آویزان کنید. چرم و کنف ترکیبی بسیار زیبا شده و حس و حالی قدیمی و نوستالژیک را القا می‌کند.

13. استفاده از گلدانهای سفالی برای ساختن گلدان آویزی

گلدان‌های سفالی از قدیم مورد علاقه بسیاری از افراد بوده‌اند. اگر شما هم از علاقه‌مندان به این گلدان‌ها هستید می‌توانید آن‌ها را با طنابی محکم کرده و در جای دلخواه خود آویزان کنید. به‌همین‌سادگی! تنها چیزی که باید به آن توجه داشته باشید این است که باید مراقب آبی که از کف آن خارج می‌شود نیز باشید.

14. ساختن گلدان آویزی با سیم

با کمک یک تکه سیم ارزان‌قیمت یا حتی چوب لباسی شکسته می‌توانید پایه‌ای برای گلدان خود بسازید و سپس این دو پایه را با یک طناب یا سیم محکم کنید و گلدان خود را درون آن قرار دهید. حتی می‌توانید این سیم‌ها را به دلخواه خود رنگ‌آمیزی کنید تا طرح دلخواه‌تان را داشته باشید.

15. استفاده از جا‌گلدانی چوبی برای ساختن گلدان آویزی

این ایده از ایده های ساخت گلدان آویزی کمی پیچیده‌تر است و شما باید کمی نجاری بلد باشید تا بتوانید یک مکعب چوبی به اندازه گلدان خود بسازید.
بعد از آن می‌توانید گلدان خود را درون آن قرار دهید و با طناب آویزان یا حتی روی دیوار محکم کنید و یک تابلوی طبیعی و زیبا داشته باشید
.

16. استفاده از ریسه مهره‌ای برای ساختن گلدان آویزی

برای ساخت این ایده گلدان آویزی یکی دو ساعت بیشتر زمان نیاز ندارید. کافی است یک نخ محکم انتخاب کنید و آن را با مهره‌های دلخواه خود پر کنید. سپس از این ریسه‌ای که ساختید به‌عنوان طناب برای نگهداری گلدان خود استفاده کنید.

17. استفاده از انواع گلدان بافتنی

ایده گلدان آویزی بافتنی نیز مثل اید‌ه های قلاب بافی و مکرومه بافی نیاز به مهارت در بافتن دارد. اگر بافتنی بلد هستید می‌توانید یک جا گلدانی کاموایی زیبا بسازید و گلدان خود را درون آن قرار دهید و سپس آن را از جای مناسب آویزان کنید. اگر هم بافتنی بلد نیستید می‌توانید از سبدها یا کیف‌های آماده بافتنی استفاده کرده و گلدان آویزی خود را درست کنید.

18. ساختن گلدان آویزی با سازه‌های چوبی

این ایده واقعا نیاز به مهارت نجاری دارد و اگر شما این مهارت را دارید می‌توانید از این ایده استفاده کنید و با یک سازه چوبی زیبا، گلدان خود را از هر جایی که می‌خواهید آویزان کنید.

19. استفاده از تابلو‌های چوبی برای ساختن گلدان آویزی

ایده تابلوی چوبی بیشتر مناسب گلدان‌های کوچک مثل گلدان ساکولنت‌هاست و می‌تواند بالای میز کار یا لبه پنجره قرار گیرد. برای درست کردن این ایده ُتنها چیزی که لازم دارید تخته‌ای چوبی است که گلدان خود را به آن متصل کنید.

20. ساختن گلدان آویزی با استفاده از مهره‌هایی با اندازه‌های مختلف

گلدان آویزی با مهره مثل گلدان آویزی با ریسه است، بااین‌تفاوت که طراحی متفاوتی دارد. برای پیاده‌سازی این ایده می‌توانید مهره‌هایی با اندازه و شکل‌های متفاوت در یک ریسه قرار داده و آن را به‌عنوان پایه‌ای برای گلدان خود درنظر بگیرید.

21. ساختن گلدان آویزی با استفاده از مکرومه بافی با کنف

این یک ایده دیگر برای درست کردن گلدان آویزی با هنر مکروفه بافی است. در این ایده با کمک یک کنف و سطل می‌توانید گلدانی به سبک روستایی ساخته و گیاه خود را درون آن قرار دهید و از زیبایی آن لذت ببرید.

23. استفاده از طناب پلاستیکی برای ساختن گلدان آویزی

یکی از ارزان‌ترین ایده‌ها ایده گلدان با طناب است. شما می‌توانید با کمک یک طناب پلاستیکی و گلدانی که از قبل داشتید چنین ایده‌ای را اجرا کنید. تمام چیزی که در ساخت این ایده مهم است این است که گلدان را کجا قرار می‌دهید تا زیباتر باشد.

23. استفاده از مکرومه بافی با استند برای ساختن گلدان آویزی

اگر دوست دارید گلدان خود را آویزان کنید، اما جایی برای آویزان کردن آن ندارید این ایده مناسب شماست. فقط کافی است یک استند مناسب پیدا کنید که هم زیبا باشد و هم بتواند وزن گلدان شما را تحمل کند.

24. استفاده از پوست نارگیل برای ساختن گلدان آویزی

اگر گلدان مناسب ندارید نگران نباشید شما می‌توانید با پوست نارگیل، کمی حوصله و مقداری سلیقه، گلدان دلخواه خود را بسازید و به‌راحتی با کمک طناب یا بند آن را از هر جایی آویزان کنید.
ساختن این گلدان بسیار ساده است و در کمتر از چند ساعت می‌توانید آن را تمام کنید
.

25. ساختن گلدان آویزی با تنگ‌های کوچک شیشه‌ای

اگر گیاهانی کوچک، مثلا ساکولنت دارید می‌توانید از این ایده استفاده کنید و با کمک یک تنگ کوچک یا حتی کاسه‌ای شیشه‌ای گلدان آویزی زیبا بسازید. از آنجایی که این گلدان‌ها کوچک هستند بهتر است آن‌ها را گروهی استفاده کنید تا زیباتر شود.

۲۶. ساختن گلدان آویزی با استفاده از طناب مکرومه بافی

درست است که از مکرومه بافی زیاد گفتیم اما واقعا این ایده هم ارزش امتحان کردن دارد. حتی می‌توانید این ایده را در کنار ایده‌های قبلی قرار دهید و محیطی زیبا داشته باشید.

27. استفاده از برش‌های چوب برای ساختن گلدان آویزی

برای این ایده نیاز به یک تنه درخت دارید که برش خورده باشد و به‌عنوان پایه برای گیاه شما استفاده شود. می‌توانید اطراف این تکه چوب را با مته سوراخ کنید تا بند یا طناب را از آن رد کنید و آن را برای اویزان شدن محکم کنید.

28. ساختن گلدان آویزی با سبد‌های دسته‌دار

یک سبد دسته‌دار محکم که مطابق سلیقه شما باشد می‌تواند به‌عنوان یک گلدان آویزی زیبا استفاده شود. در واقع سبدها یکی از پرطرفدارترین گلدان‌های آویزی هستند که اکثر افراد از آن استفاده می‌کنند.

29. استفاده از  گلدان‌های سنگی برای ساختن گلدان آویزی

برای ساخت این ایده باید از طنابی محکم و گره‌هایی خوب استفاده کنید چون گلدان‌های سنگی وزن زیادی دارند و در صورتی که اشتباهی کنید ممکن است به خودتان یا اتاقی که دارید صدمه بزنید. مکرومه بافی روش خوبی برای محکم کردن این گلدان‌ها است.

30. ساختن گلدان آویزی با پارچه‌های مختلف

اگر پارچه‌ای بدون کاربرد در خانه‌تان دارید می‌توانید آن‌ها را به هم گره بزنید و به جای طناب یا بند استفاده کنید. حتی می‌توانید از اضافه پارچه‌ای که برای لباس یا رو تختی خود خریده‌اید استفاده کنید و با گره‌ای زیبا گلدان خود را آویزان کنید.

 31. استفاده از گلدان‌های نامتقارن برای ساختن گلدان آویزی

برای پیاده‌سازی این ایده گلدان آویزی کافی است دو گلدانی که شبیه یکدیگر نیستند، با گیاهانی کاملا متفاوت در کنار یکدیگر قرار دهید تا یک تضاد ایجاد کرده و این تضاد بین آن‌ها باعث زیبایی شود.

32. استفاده از باغچه‌های دیواری

آخرین ایده‌ای که معرفی می‌کنیم در واقع از جمله ایده های باغچه دیواری است که می‌توانید آن را به‌عنوان ایده گلدان آویزی نیز استفاده کنید. برای پیاده‌سازی این ایده باید چند روزی را وقت بگذارید و البته دستی در نجاری نیز داشته باشید. اگر همه این شرایط مهیا بایشد درنهایت یک باغچه عمودی زیبا خواهید داشت که چشم هرکسی را به خود خیره می‌کند.

پاسخ به سوالات رایج درباره ساختن گلدان آویزی

1. زهکشی خاک گلدان‌های آویزی باید چگونه باشد؟

گیاهان و گل‌هایی که در گلدان‌های آویزی زندگی می‌کنند درست مثل سایر گیاهان نیاز به زهکشی خوب دارند. خاک سبک و متخلخل و همچنین وجود سوراخ‌های تخلیه آب چیزی است که هر گلدانی به آن نیاز دارد.

2. کدام‌یک از گیاهان، مناسب کاشتن در گلدان‌های آویزی هستند؟

گیاهان زیادی هستند که می‌توانند در گلدان‌های آویزی زندگی کنند و زیبا باشند. از جمله این گیاهان می‌توان بگونیا، گل گوشواره، اطلسی، لبلیا و شمعدانی را نام برد. برخی دیگر از گیاهان هم هستند که فقط زمانی تمام زیبایی خود را نشان می‌دهند که در گلدان آویزی زندگی کنند، گیاهانی مثل غوره‌ای، پیچک یا فیلودندرون.

4. اگر کف گلدان آویزی سوراخ نباشد باید چکار کنیم؟

اگر گلدان آویزی شما سوراخ تخلیه آب ندارد و نمی‌شود یا نمی‌خواهید کف آن را سوراخ کنید، کافی است یک سوم پایینی گلدان را با سنگ پر کنید. این کار باعث می‌شود که آب اضافی بین این سنگ‌ها جمع شود و درون خاک باقی نماند. البته ناگفته نماند که در این صورت باید میزان آبیاری کمتر شده، دقیق‌تر و حساب‌شده‌تری داشته باشید.

5. آیا می‌توان بدون سوراخ کردن دیوار، گلدان‌ها را آویزان کرد؟

برای این کار حتما لازم نیست دیوارها را سوراخ کنید. می‌توانید سراغ سایر میخ‌های روی دیوار بروید. به‌این‌منظور یکی از بهترین نقاط برای آویزان کردن گلدان، میله پرده است. این نقطه از خانه هم نور مناسبی دارد و هم باعث زیباتر شدن خانه می‌شود. همچنین می‌توانید از قلاب‌های آهن‌ربایی استفاده کنید و گلدان خود را به کمک آن در جای مناسب قرار دهید.

6. روش آبیاری گلدان‌های آویزی چگونه است؟

برای آبیاری این گلدان‌ها بهتر است آن‌ها را از جای خود خارج کنید و در سینک ظرفشویی یا جایی شبیه به آن آبیاری را انجام دهید. سپس بعد از خروج آب اضافه دوباره می‌توانید آن را به جای خود برگردانید. اگر هم امکان جابه‌جایی راحت گلدان وجود ندارد، یک سطل یا چیزی مشابه آن زیر آن قرار دهید و به گلدان آب بدهید تا آب اضافه گلدان خارج شده و به خانه شما صدمه نزند.