این گل زیبا در اوایل بهار شکوفه میدهد و مدت زمان طولانی باقی میماند.
در دنیای گلها، قرنفل گلی جدید و نوظهور نیست. آن از زمانهای بسیار قدیم و بوده و متعلق به اوراسیاست.
یک باستان شناس یونانی به نام “تئوفراستوس” آن را “Dianthus” نامگذاری کرد.
این
نام تشکیل شده از دو واژه یونانی است. “Dios” به معنی الهی و “Anthous” به
معنی گل. به همین دلیل به قرنفل، گل خدایان گفته میشود.
قرنفل به گل خدایان معروف است.
آن نماد تحسین، شور، دمدمی مزاج بودن، توجه، عشق و تشکر و قدردانی است.
اگر به دانستن نماد گل ها علاقه دارید مطلب معنی گل ها را از دست ندهید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
حدود 300 گونه مختلف برای قرنفل ثبت شده است. این گونهها شامل خانواده قرنفلهای سالیانه، دوسالانه و درختچهای است.
اکثر
انواع آنها برگهای ساده و نازک دارند. اما گلهای آنها بسیار متفاوت است و
در طرحها و رنگهای مختلف عرضه میشود. عمر گل قرنفل طولانی است و به
همین دلیل برای کاشتن در باغچه و یا نگهداری در گلدان بسیار مناسب و به
صرفه است.
اگر این گل توسط حیوانات خانگی و یا کودکان خورده شود، عوارض گوارشی
ایجاد میکند. علاوه بر این، شیره ای در داخل این گیاه وجود دارد که ممکن
است باعث ایجاد حساسیت و التهاب پوستی شود
پس آن را از دسترس کودکان و حیوانات دور کنید و با دستکش به امور هرس کردن آن بپردازید.
قرنفل یک گیاه سالیانه ( و گاهی دوسالانه) است. یعنی عمر مفید آن پس از
یک دوره کاشت و رشد، تنها حداقل یکسال است. پس لازم است هر دو، سه سال
یکبار آن را مجدد بکارید.
برای کاشت میتوانید از دانه و یا قلمه و ساقه قرنفل استفاده کنید. فصل رشد و شکوفه دهی این گیاه، بهار است.
قرنفل بین 30 تا 60 سانتیمتر رشد میکند. گلهای آن صاف و مسطح هستند و به پهنای حدود 7 تا 12 سانتیمتر میرسند.
جهت رشد قرنفل به صورت عمودی است و به شکل زیبایی به حالت گرد و مارپیچ
رشد میکند. بنابراین اگر تعداد زیادی از این گل را در کنار هم بکارید، یک
توده حجیم زیبا از گلهایی خوش رنگ خواهید داشت.
قرنفل به نور کافی خورشید احتیاج دارد اما نمیتواند گرمای زیاد را تحمل
کند. پس بهتر است منطقه ای را برای آن انتخاب کنید که در بعدازظهر بدون
آفتاب باشد.
قرنفل بسیار معطر است و عطری شبیه به عطر میخک دارد. بوی آن مخلوطی از تندی و شیرینی است.
به دلیل شکل مسطح و پهن گلها، قرنفل برای سنگفرش کردن باغچه و حاشیه پیاده روها بسیار مناسب است.
انواع
خاصی از آن خوراکی هستند؛ طعم آنها همانند عطرشان بین شیرینی و تندی
است.قرنفل در گذشته کاربرد دارویی هم داشته است. در طب سنتی چینی، از آن
برای درمان بیماریهای ادراری استفاده میشده است.