درباره گل صد‌تومانی (پیونی) چه می‌دانید؟


یکی از جذاب‌ترین گل‌هایی که برای کاشتن در باغچه مناسب است و زیبایی فضای بیرون خانه شما را دوچندان می‌کند، گل صد‌تومانی یا پیونی است. البته شاید پیونی زیبا را در هنگام خرید دسته گل هم دیده باشید. رنگ زیبای این گل می‌تواند چشم‌ها را به خود خیره کند و عطر آن نیز بسیار دلنشین است. اما اگر با این گل زیاد آشنایی ندارید، می‌توانید مقاله زیر را که به طور کامل به معرفی گل صد‌تومانی می‌پردازد و توسط بهترین گل فروشی تهران تهیه شده است، مطالعه فرمایید.

آشنایی با گل صد‌تومانی یا پیونی

صدتومانی، این گل کلاسیک و زیبا، سالهاست که زینت بخش باغچه‌های خانه‌هاست. آن فقط به کمی مراقبت نیاز دارد تا حس شادی و طراوت را به محیط هدیه کند.
اگر دوست دارید گیاهی بکارید که مدت طولانی از آن لذت ببرید، صدتومانی گل موردنظر شماست. این گل زیبا می‌تواند تا 100 سال پس از کاشته شدن هم باطراوت بماند و به گلدهی ادامه دهد!
گل پیونی در دسته گل نیز جلوه ای خاص دارد.
اگر قصد خرید دسته گل را دارید از تازه بودن گل ها مطمین شوید و گل ها را دور از دستگاه‌های تهویه هوا قرار دهید.
پیونی متعلق به آسیا، جنوب اروپا و شمال غربی آمریکاست. جالب است بدانید پیونی سفید، از قدیمی­ترین و اصیل­ترین گیاهان طب سنتی چینی است، آنها از این گل برای درمان بیماری‌هایی مثل تشنج استفاده می‌کردند.
تاریخچه این گل به چین باستان برمی­گردد. صدتومانی به دلیل خواص ریشه و گلبرگ‌های خود بارها و بارها در آنجا پیوند زده شده است. چینی‌ها ریشه آن را می‌خوردند چون معتقد بودند در درمان و پیشگیری از تب بسیار مفید است.
پیونی منحصرا در چین مانده بود، تا سال 1784 که در اروپا هم کشف شد. نام پیونی، به “پین” شاگرد اسقلبیوس برمی‌گردد. اسقلبیوس یکی از الهه‌های یونانی، الهه طب و داروی یونان باستان بود. وقتی پلوتو در یک مشاجره با هرکول زخمی شد، پین برای درمان آن از یک گیاهی استفاده کرد. این گیاه در کوه المپوس رشد می‌کرد و به افتخار کاشفش، پین، پیونی نامگذاری شد.

نماد و مفهوم گل پیونی

وقتی شما این گل را به فردی هدیه می‌دهید، در واقع با این حرکت شکوه، عشق، پافشاری، شادی و سلامت را به او هدیه می‌دهید.
پیونی مثل هر گلی نیست؛ کافی است گلهای آن باز شود تا زیبایی و لطافت واقعی آن آشکار شود. پیونی پرچم دار گلهای عاشقانه هم هست! به دلیل گل بزرگ و عطر خوشش، یکی از گلهای رومانتیک به شمار می‌رود.

گونه‌های مختلف

پیونی یک گل تابستانه است و فقط در همان‌ ماه‌ها قابل دسترسی است.با توجه به شرایط آب و هوایی، مناطق جنوبی اروپا کمی زودتر از تابستان از این گل استقبال می‌کنند. همه پیونی را به رنگ صورتی می‌شناسند، اما پیونی در رنگ‌های دیگری مثل قرمز تیره، مرجانی، صورتی پررنگ، سفید و زرد هم وجود دارد. علاوه بر رنگ، انواع مختلف پیونی در تعداد و نوع گلبرگ هم با هم متفاوت اند. آن‌ها می‌توانند تکی، دوتایی و یا چندتایی روی یک ساقه قرار بگیرند.

بررسی سمی بودن گل

بذر و ریشه پیونی سمی است. در واقع اگر در مقیاس زیاد خورده شود عوارض گوارشی و افزایش تپش قلب در پی خواهد داشت.

نگهداری از گل و کاشت و تکثیر آن

اگر قصد دارید پیونی را به صورت شاخه‌ای تهیه کنید، گلهایی را انتخاب کنید که ساقه‌های استوار و محکمی دارند. به محض اینکه به منزل رسیدید، آن‌ها را در گلدانی پر از آب قرار دهید و در محیط خنک از آن نگهداری کنید.
اگر گیاه کاشته شده پیونی را تهیه کرده اید، در تابستان هفته ای یکبار و به اندازه چند سانتی‌متر از روی خاک را خیس کنید. در پاییز، ساقه را تا روی خاک ببرید. اگر می‌خواهید پیونی های بیشتری داشته باشید، پاییز زمان آن است که آن را قلمه بزنید. بعد از اتمام زمستان، به آن کود کافی اضافه کنید.

مشکلات احتمالی

در این قسمت به بررسی مشکلات گل پیونی می‌پردازیم.

- گل ندادن

شکست پیونی در گلدهی، معمولا به دو علت رخ می‌دهد :
کاشت نامناسب گیاه و یا عدم دریافت نور کافی.
هنگام کاشت پیونی در خاک، دقت کنید که چشم گیاه (منظور بخش تماس ساقه و ریشه است، جایی که جوانه‌ها از آنجا رشد خواهند کرد) بیش از 5 سانتی‌متر در خاک فرو نرود. مسئله مهم دیگر، توجه به میزان نور ورودی است. پیونی باید روزانه حداقل 6 ساعت نور خورشید را به خوبی دریافت کند. اگر پیونی در سایه نگهداری شود، گلدهی تضعیف و حتی متوقف خواهد شد.
توجه داشته باشید که پیونی تازه کاشته شده، معمولا در اولین سال زندگی خود گل نمی‌دهد. آن در سال نخست، تمام انرژی را صرف گسترش سیستم ریشه‌ای سالم و برگ‌های زیبا خواهد کرد. معمولا در دومین بهار پس از کاشت، شاهد شکوفه‌های پیونی خواهید بود.

- آفات الوده کننده و بیماری‌ها

پیونی تقریبا گیاهی عاری از آفت و بیماری است؛ اما با این وجود باز هم دشمنانی هستند که ممکن است به پیونی حمله کنند. پس بهتر است آنها را به خوبی بشناسید تا بتوانید در زمان صحیح، آنها را از بین ببرید.
اغلب بیماری‌هایی که پیونی را درگیر می‌کنند، به دلیل کمبود جریان هوا و یا حضور گیاه در هوای مرطوب رخ می‌دهند. به حداقل رساندن این دو فاکتور اساسی کمی دشوار است، اما دست کم آگاهی به آنها می‌تواند در نگهداری بهتر از این گیاه به شما کمک کند. مانند همه موجودات زنده، فراهم کردن شرایط مناسب محیطی برای پیونی مشکلات مربوط به آفات و بیماری‌ها را به حداقل خواهد رسانید.
بیماری‌های قارچی و ویروس‌ها، از شایع‌ترین عوامل بیماری پیونی هستند. از آنجا که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، می‌توانید با هرس کردن کامل گیاه در پاییز و ضد عفونی کردن گیاه در طی تقسیم و تکثیر، ریسک ابتلای آن را بسیار کاهش دهید.
کرم لوله‌ای می‌تواند ریشه و گاهی برگهای گیاه را مورد هجوم خود قرار دهد. در چنین شرایطی، برگ‌های بیمار را از گیاه جدا کرده و از زه کشی مناسب خاک اطمینان حاصل کنید.
سفیدک سطحی، یک بیماری قارچی است که با ایجاد لایه نازک سفید رنگ، ظاهری غبارآلود به گیاه می‌بخشد. حضور چنین عارضه‌ای، زنگ خطری برای سلامتی گیاه است. شرایطی مانند دمای متعادل، رطوبت بالا و سایه، برای تکثیر و رشد این قارچ بسیار مساعد هستند. آنها با مختل کردن عمل فتوسنتز، سبب ریزش برگها خواهند شد. اگرچه ایجاد سفیدک سطحی در پیونی نادر است، اما اگر یک بار به گیاه حمله کند، درمان بسیار سخت خواهد بود. به همین دلیل بهتر است از حضور آنها جلوگیری کنید.
چون محیط‌های مرطوب و سایه به رشد این قارچ کمک می‌کنند، بنابراین مکانی با نور درخشان خورشید و دارای گردش هوای مناسب برای گیاه انتخاب کنید. جریان داشتن هوا در اطراف گیاه، از مرطوب شدن بیش از حد محیط جلوگیری خواهد کرد.
بهترین زمان برای آبیاری پیونی، آغاز صبح است. در صورت مشاهده سفیدک، از محلول‌های ضدقارچ و ضدعفونی کننده گیاهان استفاده کنید. اگر به دنبال درمان خانگی هستید، می‌توانید یک قاشق جوش شیرین، مایع ظرفشویی فاقد سفید کننده و روغن مخصوص باغبانی را در یک لیتر آب حل کنید. این محلول را هر 10 روز یکبار به گیاه اسپری کنید. اگر هوا خیلی گرم است، بهتر است قبل از اسپری کردن این محلول، ابتدا یک برگ را امتحان کنید و در صورت عدم بروز عوارض، آن را به سایر نقاط گیاه اسپری کنید. اگرچه توصیه ما عدم استفاده از این محلول در روزهای داغ و درخشان تابستان است.

عطر گل

پیونی گلی معطر است. عطر آن می‌تواند شیرین، شبیه به گل رز و یا حتی تند باشد. البته همه انواع پیونی معطر نیستند. رنگ سفید و صورتی آن عطر بیشتری نسبت به سایر انواع دارند.

مصارف گل پیونی

پیونی برای درمان نقرس، آرتروز، تب، سندروم پیش از قائدگی و بیماری‌های تنفسی استفاده می‌شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد