هر آنچه لازم است درباره گیاه بنت قنسول بدانید


اگر به نگهداری از گیاهان رنگی علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم نسبت به خرید گیاه آپارتمانی بنت قنسول اقدام فرمایید. بنت قنسول دارای برگ‌هایی با طیف رنگی قرمز، صورتی، بنفش و حتی زرد می‌باشد که باعث جذابیت زیاد آن شده‌اند. اما برای این که بتوانید این گیاه را به درستی در خانه خود پرورش دهید، باید در ابتدا روش مراقبت از گیاه بنت قنسول را به خوبی بیاموزید. به این منظور نیز تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

مقدمه‌ای بر گیاه بنت قنسول

گیاه بنت قنسول که با نام‌های سرخ‌برگه یا گل کریسمس هم شناخته می‌شود گیاهی زیبا با برگ‌های درخشان و گل‌هایی سبز و زرد در مرکز آن است. بنت قنسول در طیف‌های رنگی مختلفی از سفید تا نارنجی وجود دارد، اما محبوب‌ترین رنگ آن قرمز است. برخلاف بیشتر گل ها که جزء گل‌های بهاری هستند و در فصل بهار شکوفا می‌شوند، بنت قنسول گیاهی زمستانی و اوج شکوفایی آن در فصل زمستان است. این گل آپارتمانی زیبا برگک‌هایی قرمز و جذاب دارد که به‌عنوان گل‌های این گیاه به‌حساب می‌آیند. همه رنگ و زیبایی این گیاه به برگک‌های آن است، به‌طوری‌که گل‌های زرد رنگ آن نیز در زیبایی برگک‌ها محو می‌شوند. اگر در منطقه‌ای گرمسیر و نسبتا مرطوب زندگی می‌کنید، نگهداری از بنت قنسول برایتان سخت نخواهد بود، چون این گیاه بومی مناطق گرمسیری است و تا حد زیادی شرایط نگهداری آن برایتان فراهم است. با توجه به ویژگی‌ها و جذابیت ظاهری گل بنت قنسول، اگر دنبال خرید گل و گیاه برای خانه‌تان هستید و قصد دارید، سراغ یک گل متفاوت و جذاب بروید، ما خرید و نگهداری گل بنت قنسول را به شما پیشنهاد می‌کنیم. این گیاه با جذابیت‌های ظاهری خود به مرکز ثقل زیبایی خانه شما تبدیل خواهد شد. باتوجه به آنچه گفته شد، اگر قصد خرید بنت قنسول را دارید، اما روش نگهداری آن را نمی‌دانید با این مطلب همراه شده و همه آنچه در مورد روش نگهداری گل بنت قنسول لازم است بدانید را یاد بگیرید.

شناسنامه گیاه

  • نام علمی: یوفوریا پولچریما
  • نام مرسوم: سرخ‌برگه، بنت قنسول
  • نوع گیاه: پایا
  • اندازه: 60 سانتی‌متر
  • نیاز به نور: نور کامل
  • زمان گل‌دهی: زمستان
  • مقدار pH خاک: 5.5 الی 6.5
  • رنگ گل: زرد
  • زیست بوم: جنگل‌های گرمسیری مکزیک

آشنایی بیشتر با گیاه بنت قنسول

گیاه بنت قنسول بومی آمریکای مرکزی است و سال‌هاست مهمان خانه‌های مردمان دنیاست، به‌طوری‌که در قرن 14 میلادی آزتک‌ها از آن برای استفاده پزشکی یا دکور محل زندگی خود استفاده می‌کردند. این گل زیبا از گذشته تاکنون محبوب بوده و امروزه نیز از آن برای زیبایی و دکوراسیون منازل و مکان‌های عمومی استفاده می‌شود.
برای این‌که این گیاه همیشه درخشان و سرزنده باشد باید مراقبت کافی از آن انجام شود. در فصل زمستان که فصل گلدهی آن است نیز این مراقبت باید بیشتر شود. بنابراین در طول نگهداری از گل بنت قنسول حتما به این موضوع توجه داشته باشید
.

آشنایی با رنگ‌ها و گونه‌های مختلف گیاه

شناخته شده‌ترین رنگ بنت قنسول رنگ قرمز آن است اما این گیاه در رنگ‌های دیگری مثل کرم، زرد و صورتی نیز یافت می‌شود. در مورد رنگ‌های مختلف بنت قنسول درنظر داشته باشید که بعضی رنگ‌های خاص این گیاه، مثلا آبی در واقع رنگ شده هستند و گیاه در گل دهی مجدد دیگر این رنگ را تکرار نمی‌کند. از رنگ‌های بنت قنسول گذشته انواع آن شامل موارد زیر می‌شوند.

  • سه رنگ که برگک‌هایی به رنگ قرمز، سفید و صورتی دارد.
  • پودینگ آلو که یک گیاه دوست داشتنی بنفش است.
  • مارون که برگ‌های آن به رنگ مارون است.
  • قطره لیمو که برگک‌هایی زرد دارد.
  • جینگل بلز که برگک‌هایی قرمز با نقطه‌های صورتی دارد.

روش مراقبت از بنت قنسول

در این بخش به توضیح روش مراقبت از گیاه زیبای بنت قنسول خواهیم پرداخت.

نور مناسب

برای تامین نور مورد نیاز برای نگهداری بنت قنسول پیشنهاد می‌کنیم که گیاه را نزدیک به یک پنجره قرار دهید تا بتواند نور کافی را دریافت کند. به‌این‌منظور بهتر است گیاه در کنار یک پنجره شرقی باشد تا بتواند با طلوع آفتاب نور مورد نیازش را دریافت کند و در سایه بعد از ظهر استراحت کند. هرچند پنجر‌های جنوبی و غربی نیز گزینه‌های خوبی هستند. فقط تنها نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که مراقب باشید گیاه با شیشه در تماس نباشد، زیرا این موضوع باعث آسیب دیدن گیاه شما می‌شود.

بهترین خاک برای گیاه

بنت قنسول به خاکی نرم نیاز دارد که به‌خوبی زهکشی شده باشد و آب را تخلیه کند. این نوع خاک فارق از اینکه چه خاکی باشد بهترین خاک برای نگهداری گل بنت قنسول است.

روش صحیح آبیاری

برای آبیاری بنت قنسول هرگاه حس کردید سطح خاک گیاه خشک است یا برگ‌های گیاه پژمرده شده، زمان آب دادن به آن است. موقع آبیاری باید آب را تا جایی بریزید که از زیر گلدان خارج شود و مواظب باشید که گیاه در آب غوطه‌ور نباشد. در طول نگهداری گل بنت قنسول اگر دوست گیاهی همیشه سرحال داشته باشید، هر چند روز یکبار خاک آن را با انگشت خود بررسی کنید و اگر رطوبت آن رو به خشکی رفته مجددا آن را آبیاری کنید. به‌این‌منظور کافی است نوک انگشت خود را داخل خاک فرو کرده و میزان رطوبت خاک بررسی کنید.
نکته‌ای که در مورد آبیاری بنت قنسول باید درنظر داشته باشید این است که حتما مطمئن شوید علاوه‌بر زهکشی مناسب خاک، زیر گلدان نیز سوراخ است و آب اضافی خارج می‌شود، چون در غیراینصورت آب اضافی خارج نشده و گیاه دچار پوسیدگی ریشه می‌شود
.

دمای مناسب و رطوبت مورد نیاز

اگر می‌خواهید بنت قنسول شما گل بدهد، دمای محیط در روز را بین 18 الی 25 درجه سانتی‌گراد نگه دارید. در شب نیز نگذارید دمای محیط به زیر 15 درجه سانتی‌گراد برسد. همچنین مراقب باشید که دمای محیط به‌طور ناگهانی کم نشود، چراکه این موضوع باعث شک به گیاه و پژمرده شدن آن خواهد شد. در طول نگهداری بنت قنسول سعی کنید گیاه را در اتاقی مطبوع و گرم نگه دارید و هر روز فضای اطراف آن را آب‌پاشی کنید. این کار باعث می‌شود تا گیاه حس کند در خانه خود در مناطق گرمسیری است.
علاوه‌بر تغییرات ناگهانی دما درنظر داشته باشید که بادهای سرد، تماس برگ‌ها با پنجره سرد یا از همه مهم‌تر کمبود نور باعث آسیب به برگ‌ها و در نهایت ریزش برگ‌ها می‌شود. شاید بعضی از بنت قنسول‌ها را دیده باشید که با ظاهری غمگین و تنها چند برگ، گل داده‌اند به احتمال قوی این گیاه در معرض سرما بوده یا از تغییرات ناگهانی دما آسیب دیده است
.
در نهایت نیز درنظر داشته باشید که علاوه‌بر موراد یاد شده کمبود رطوبت در فصول خشک، به خصوص زمستان نیز یکی از مشکلات گیاهان خانگی است. ازاین‌رو اگر خانه شما خشک است و گیاه شما در معرض نور قرار دارد بهتر است میزان آب‌دهی را بیشتر کنید
.

زمان و روش کود دادن به بنت قنسول

در طول نگهداری از گل بنت قنسول بهترین زمان برای کوددهی به آن، آغاز بهار است و باید درنظر داشته باشید که هرگز نباید در زمان گلدهی به این گیاه کود بدهید. به‌منظور کوددهی به بنت قنسول یک کود چندمنظوره مخصوص گیاهان آپارتمانی را انتخاب کرده و هر دو یا سه هفته یکبار، آن را در نصف غلظت توصیه شده به بنت قنسول خود بدهید. مثلا اگر روی بسته‌بندی کود ذکر شده که یک میلی‌لیتر آن را در 1 لیتر آب حل کنید، شما 1 میلی‌لیتر کود را در 2 برابر مقدار آب گفته شده یعنی 2 لیتر آب حل کنید.
به‌منظور کوددهی به بنت قنسول حین آبیاری کود را به خاک اضافه کنید. سپس مثل همیشه، تا زمان خارج شدن آب اضافی از زیر گلدان به آبیاری خود ادامه دهید. فقط یادتان باشد هنگامی که رشد جدید گیاه آغاز شد، این روند را متوقف کنید
.
اگر در آب و هوایی گرم زندگی می‌کنید، در فصل تابستان خاک را مرطوب نگه دارید و به قدر کافی به بنت قنسول کود برسانید. به‌یاد داشته باشید که اگر شرایط نگهداری بنت قنسول را برای آن فراهم کنید و به قدر کافی به آن کود بدهید، شاهد برگ‌های رنگی جذاب و تماشایی روی این گیاه خواهید بود
.

آیا بنت قنسول گیاهی سمی است؟

بنت قنسول جزء گیاهان سمی به‌شمار رفته و خورده شدن آن توسط انسان یا حیوانات خانگی می‌تواند باعث ایجاد ناراحتی در معده شود. علاوه‌براین نکته‌ای که درباره این گیاه باید بدانید و در طول نگهداری از گل بنت قنسول مواظب آن باشید، ایجاد التهابات پوستی در اثر تماس مستقیم است؛ گیاهان خانواده یوفوریا که بنت قنسول هم شامل آن می‌شود در هنگام شکستن شیره‌ای ترشح می‌کنند که بیشتر آدم‌ها نسبت به این شیره حساسیت دارند و در صورت تماس با پوست‌شان باعث ایجاد جوش‌های پوستی می‌شود. ازاین‌رو حتما به این موضوع توجه داشته و حتما در مواقعی که با گیاه تماس دارید، به‌خصوص موقع هرس کردن، از دستکش استفاده کنید.

روش هرس کردن این گیاه چگونه است؟

بنت قنسول (هم نوع گلدانی و هم کاشته شده در خاک) باید سالی دو بار هرس شود. اولین هرس در بهار و هرس دوم نیز در آخر تابستان. برای نخستین هرس در بهار، تمام برگ‌ها را از گیاه جدا کنید و شاخه‌ها را طوری کوتاه کنید که فقط 22 الی 10 سانتی‌متر از آن‌ها باقی بماند. این هرس برای بنت قنسول‌های کوچک نیز صادق است اما با توجه به اینکه اندازه کوچک‌تری دارند، طبیعتا باید آن‌ها را تا نزدیکی سطح خاک آن‌ها کوتاه کنید. شاید انجام این کار برای عده‌ای نگران کننده باشد، اما باور کنید که در طول نگهداری گل بنت قنسول این بهترین لطف در حق آن است. علاوه‌براین یادتان باشد که اگر می‌خواهید گلدان آن را عوض کنید، همین موقع باید این کار را انجام دهید.
وقتی گیاه شروع به رشد و جوانه زنی کرد (اواسط اردیبهشت)، موقع خوبی است که آن را با کود تقویت کنید. بعد از گذر از بهار در اواخر تابستان، همه ساقه‌ها را هرس کنید، طوری که فقط 3 الی 4 برگ روی آن‌ها باقی بماند. این کار، گیاه را برای شکوفه زدن آماده می‌کند
.
در طول هرس کردن بنت قنسول توجه کنید که این گیاه دارای شیره سمی است که در تماس با پوست، در بعضی از افراد التهاب ایجاد می‌کند. بنابراین برای جلوگیری از بروز ناگهانی التهاب حتما هنگام هرس کردن بنت قنسول خود دستکش بپوشید
.

مختصری درباره گلدهی مجدد گیاه

گلدهی مجدد در طول نگهداری همه گیاهان از جمله گل بنت قنسول کمی متفاوت است و اگر مراقبت‌های لازم انجام نشود، ممکن است نتوانید شاهد گلدهی مجدد گیاه خود باشید. برای اینکه در طول نگهداری بنت قنسول تان همواره شاهد گلدهی آن باشید کافی است تا شرایط گلخانه‌ای برای آن فراهم کنید تا بنت قنسول شما بتواند همواره در فصل گلدهی خود گل بدهد.
در ادامه یک راهنمای ماه به ماه برای شما آماده کرده‌ایم تا بتوانید برای وادار کردن آن به گلدهی بهتر پیش بروید
.

  • دی‌ماه تا اسفندماه:
    هر زمان که متوجه شدید سطح خاک گیاه خشک است به آن آب دهید.
  • فروردین‌ماه:
    در فروردین میزان آب‌دهی را کمتر کنید و اجازه دهید که خاک گیاه در فواصل بین آب‌دهی کاملا خشک شود. مواظب باشید که ساقه‌ها چروکیده نشوند زیرا این نشانه مرگ گیاه است. بعد از گذشت 1 الی 2 هفته، هر شب گیاه را برای 12 الی 15 ساعت به محلی فاقد نور منتقل کنید و دمای محیط را حدود 15 درجه سانتی‌گراد نگه دارید.
  • اردیبهشت‌ماه:
    در اواسط اردیبهشت گلدان گیاه بنت قنسول را تعویض کنید و خاک تازه برای آن فراهم کنید. سپس گیاه را در کنار یک پنجره نورگیر قرار دهید و به‌خوبی آن را آبیاری کنید.
  • بنت قنسول در این زمان باید در دمایی بین هجده الی بیست و سه درجه باشد و هر دو هفته کوددهی شود.
  • خرداد‌ماه:
    در این زمان گلدان بنت قنسول خود را به بیرون از خانه برده و در سایه قرار دهید و آب‌دهی و کوددهی را به همان صورت قبل ادامه دهید.
  • تیر‌ماه:
    حال نوبت بخش سخت ماجرا است. از ابتدای تیرماه باید گیاه خود را از ساعت 17 الی 8 صبح روز بعد در محیطی کاملا تاریک قرار دهید. به‌این‌منظور بهتر است بنت قنسول را در یک کمد دربسته قرار دهید تا هیچ نوری به آن نرسد. چون کمترین نور ممکن است، باعث تاخیر در گل دادن مجدد گیاه شود. در طول روز نیز گیاه را کنار پنجره‌ای نورگیر قرار دهید و مثل گذشته به آن کود و آب بدهید. ضمن اینکه ساقه گیاه را نیز باید حدود سه سانتی‌متر کوتاه کنید. کوتاه کردن ساقه را می‌توانید با ناخن دستتان هم انجام دهید، اما ما اینکار را پیشنهاد نمی‌کنیم و بهتر است به‌جای ناخن از یک قیچی باغبانی استریل شده و تیز کمک بگیرید تا ساقه زخمی نشود. همچنین در طول انجام اینکار به‌هیچ‌وجه دستکش را فراموش نکنید. انجام این کار باعث می‌شود تا گیاه مجبور شود دوباره ساقه جدیدی برویاند و بیش‌ازحد بلند و ضعیف نشود.
  • مرداد‌ماه:
    کوتاه کردن ساقه‌های جدید را کماکان ادامه دهید و اجازه ندهید روی هر شاخه 3 الی 4 برگ بیشتر باقی بماند. در اواسط مرداد بنت قنسول را به داخل خانه بازگردانید. سپس آن را کنار پنجره زیر نور مستقیم خورشید قرار داده و آب‌دهی و کوددهی را مثل قبل ادامه دهید.
  • شهریور‌ماه:
    مطمئن باشید که گیاه‌تان در دمای حدود 18 درجه قرار دارد و کماکان مثل قبل به آن آب و کود بدهید.
  • مهر‌ماه و آبان‌ماه:
    تا هفته آخر آبان باید مراحل قبل را تکرار کنید، در هفته آخر آبان باید متوجه جوانه زدن گل‌های بنت قنسول شوید. بعد از مشاهده جوانه‌های جدید، دیگر نیازی به قرار دادن گیاه در تاریکی نیست و فقط کافی است تا در پنجره‌ای نورگیر قرار گیرد.
  • آذر‌ماه:
    از میانه‌های آذر می‌توانید کود دادن را متوقف کنید. اگر همه چیز به درستی انجام شده باشد بنت قنسول شما دوباره گل می‌دهد و ابتدای فصل زمستان شاهد گل‌های زیبای آن خواهید بود.

مشکلات گیاه بنت قنسول در طول نگهداری از آن

1. زرد شدن برگ‌ها

در صورتی که نگهداری از بنت قنسول به خوبی انجام نشود، برگ‌های آن رو به زردی می‌روند. این مسئله به‌دلایل زیر رخ می‌دهد:

- منظم نبودن آب‌دهی

درست است که زرد شدن بنت قنسول دلایل مختلفی دارد، اما مهم‌ترین دلیل آن آب است. حال سوال اینجاست که دلیل این اتفاق کم آبی است یا پر آبی؟ متاسفانه باید بگوییم هردو. چه این گیاه خشک باشد چه به ریشه‌هایش بیش‌از حد آب برسد برگ‌های آن زرد می‌شود و شروع به ریزش می‌کند.
برای جلوگیری از این زرد شدن برگ‌ها در طول نگهداری از گل بنت قنسول خاک گیاه شما باید همیشه مرطوب باشد و اجازه ندهید که کامل خشک شده یا بیش‌از حد خیس باشد. برای جلوگیری از بروز این مشکل مرتب خاک گیاه را با انگشت خود چک کنید و در صورتی که رطوبت خاک به خشکی رفته بود آن را آبیاری کنید
.2. کمبود مواد معدنی
یکی دیگر از دلایل زرد شدن بنت قنسول، کمبود مواد معدنی (منیزیم یا مولیبدن) است. ضمن اینکه نقطه مقابل آن یعنی کود‌دهی بیش‌از حد به‌ بنت قنسول نیز باعث سوختن و زرد شدن آن می‌شود
.

- کاهش مواد معدنی در خاک

یکی دیگر از دلایل زرد شدن بنت قنسول، کمبود مواد معدنی (منیزیم یا مولیبدن) است. ضمن اینکه نقطه مقابل آن یعنی کود‌دهی بیش‌از حد به‌ بنت قنسول نیز باعث سوختن و زرد شدن آن می‌شود.

- پوسیدگی ریشه گیاه

ریشه‌های پوسیده دلیل دیگری است که باعث زرد شدن برگ‌های بنت قنسول می‌شود. اگر فکر می‌کنید ریشه گیاه شما پوسیده ،می‌توانید از قارچ‌کش‌ها استفاده کنید. همچنین تعویض خاک گلدان گیاه نیز راه خوبی برای حل این مشکل است. به‌منظور گیاه را از گلدان خارج کرده و خاک آن را دور بریزید، سپس گیاه را با خاکی تازه و مناسب برای نگهداری گل بنت قنسول در گلدانی جدید بکارید.

2. ریختن برگ‌های بنت قنسول

نگهداری از بنت قنسول کار آسانی نیست و ریزش برگ‌ها یکی از رایج‌ترین مشکلاتی است که به احتمال زیاد در نگهداری از این گیاه با آن برخورد خواهید کرد. اما علت چیست؟ چرا بلافاصله پس از آوردن گیاه از فروشگاه به خانه، برگ‌ها شروع به ریختن می‌کنند؟ یا چرا با اینکه به‌نظر می‌رسد همه چیز برای بنت قنسول ایده‌آل است، ناگهان گیاه با ریختن برگ‌های خود شما را شوکه می‌کند؟ در جواب باید بگوییم که همه چیز به اضطراب گیاه برمی‌گردد؛ البته اگر به تازگی این گیاه را خریداری کرده‌اید، باید یکی دو ماه صبر کنید. اگر پس از این مدت با اینکه تمام شرایط را برای آن فراهم کردید، باز هم ریزش ادامه داشت باید اقدام جدی‌تری بکنید.
در مجموع ریختن برگ‌ها، نتیجه اضطراب گیاه است. در این شرایط، گیاه خوشحال نیست و نارضایتی خود را با از دست دادن برگ‌ها به شما نشان می‌دهد
. معمولا برگ‌های بخش پایینی گیاه زودتر قربانی می‌شوند. به‌این‌شکل که آن‌ها ابتدا زرد شده و سپس می‌ریزند.
اگر علت اضطراب برطرف نشود، ریزش برگ‌ها تا جایی ادامه خواهد یافت که دیگر جز چند برگچه رنگی و برگ سبز در نوک گیاه، چیز دیگری در بدنه باقی نماند، اما چه چیزی باعث این اضطراب می‌شود؟
بیایید با هم در ادامه 10 علت اصلی ریزش برگ‌ها در طول نگهداری از گل بنت قنسول را بررسی کنیم.

دلایل ریختن برگ‌های گیاه:

- سرمای هوا

بنت قنسول معمولا در ایام کریسمس خریداری می‌شود و مسئله‌ای که وجود دارد این است که در اغلب مناطق دنیا مثل کشور ما، کریسمس در فصل زمستان و اوج سرمای هواست. بنابراین هنگامی که آن را خریداری می‌کنید و از محیط سرد فروشگاه به خانه می‌آورید، قطعا گیاه دچار اضطراب می‌شود. حتی چند دقیقه قرار گرفتن در دمای کمتر از 10 درجه سانتی گراد کافی است تا برگ‌ها را بریزاند.

راه حل این مشکل:

برای حل این مشکل، قبل از خروج از فروشگاه حتما از فروشنده بخواهید که بنت قنسول شما را به‌خوبی بسته‌بندی کند و بپوشاند. بعد از آن نیز برای انتقال گیاه را روی صندلی یخ زده ماشین قرار ندهید و با زدن تهویه هوا، محیط ماشین را از قبل گرم کنید.

- پوشاندن گیاه با پلاستیک یا کاغذ به مدت طولانی

بنت قنسول گازی سمی به نام “اتیلن” از خود ساطع می‌کند. وقتی گیاه در هوای آزاد است و در پلاستیک پوشیده نیست، اتیلن مرتبا تولید می‌شود و خطری برای گیاه نخواهد داشت، اما اگر برای چند روز، بنت قنسول خود را در پوشش نگه دارید، تجمع این گاز منجر به ریزش برگ‌ها خواهد شد.

راه حل این مشکل:

برای جلوگیری از این اتفاق، به محض اینکه به خانه می‌رسید پوشش اطراف گیاه را باز کنید. اگر هم می‌خواهید بنت قنسول را هدیه دهید، همان روز گیاه را در کاغذ یا پلاستیک هدیه بپیچید، نه چند روز زودتر.

- آلوده شدن گیاه به گاز کربن مونوکسید

بنت قنسول یک معیار خوب برای سنجش میزان گاز کربن مونوکسید در هواست. این گاز بی‌بو، بدون طعم و سمی است. بنت قنسول قبل از اینکه کوچک‌ترین علائمی در بدن انسان ظاهر شود، به‌حضور این گاز واکنش نشان می‌دهد. اگر به‌محض اینکه این گیاه را به خانه آوردید شروع به ریختن برگ کرد، احتمالا میزان گاز کربن مونوکسید در منزل شما بسیار بالاست و حتما این موضوع را بررسی کنید، چون این گاز کشنده است.

راه حل این مشکل:

همان‌طور که گفتیم این موضوع خطرناک است! برای بررسی این موضوع اتصالات گازی منزل را چک کنید و اگر هر نشتی یا منبع احتمالی برای خروج گاز یافتید، سریعا از خانه خارج شده و به آتش نشانی زنگ بزنید.

- کمبود رطوبت هوا

بنت قنسول خشکی هوا را به‌خوبی تحمل می‌کند، به ویژه در مقایسه با سایر گیاهان آپارتمانی، اما این میزان قابل تحمل خشکی نیز حدی دارد؛ به‌طوری‌که اگر در طول نگهداری از گل بنت قنسول هوا بیش‌از حد خشک باشد (معمولا رطوبتی کمتر از 30 درصد) برگ‌ها شروع به ریزش می‌کنند. در اغلب اوقات قبل از ریختن برگ، دور و نوک آنها قهوه‌ای می‌شود. علاوه‌براین نشانه دیگر برای خشکی هوا، سرعت خشک شدن خاک است. اگر پس از یک آبیاری کامل، خیلی زود خشک می‌شود، مثلا 2 یا 3 روز بعد، یعنی هوا بیش‌از حد خشک است و باید چاره اندیشی کنید.

راه حل این مشکل:

با یک دستگاه مرطوب کننده هوا رطوبت هوای اطراف بنت قنسول را بالا ببرید. همچنین می‌توانید از دیگر روش‌های افزایش رطوبت هوا برای حل این مشکل استفاده کنید.

- آب‌دهی کم

اگر تمام برگ‌ها و برگچه‌های گیاه شما پژمرده و مثل یک کاهوی پلاسیده شده است و خاک نیز موقع لمس کردن خیلی خشک است، قطعا مشکل کمبود آب است. معمولا گیاه پس از آبیاری مفصل طراوت و استحکام خود را باز می‌یابد و در برخی موارد پس از چند روز برگ‌های بخش پایینی شروع به زرد شدن کرده و در نهایت می‌ریزند. البته این ریزش همیشه به علت کوتاهی شما در آبیاری رخ نمی‌دهد. شاید گیاه قبل از اینکه توسط شما خریداری شود، دچار اضطراب شده باشد. به ویژه اگر بنت قنسول خود را از سوپر مارکت یا دکه‌های فروش گیاهان خریده باشید، چون در سوپر مارکت‌ها یا دکه‌های فروش گیاهان معمولا به‌طور صحیح از گیاهان نگهداری نمی‌کنند.

راه حل این مشکل:

در طول نگهداری بنت قنسول مرتبا خاک گیاه را بررسی کرده و هر زمان که خاک هنگام لمس کردن، خشک به نظر می‌رسید گیاه را آبیاری کنید. اگر گیاه شما پژمرده شده است هم باید به‌قدر کافی به او آب برسانید، زیرا هنوز شانسی برای نجات آن وجود دارد. نکته مهم این است که باید آبیاری صحیح بنت قنسول را یاد بگیرید. هنگامی که خاک را لمس کردید و خشک بود، به‌خوبی آن را آبیاری کنید و تا زمانی آبیاری را ادامه دهید که آب اضافی از زیر گلدان خارج شود. برای اینکه مطمئن شوید بنت قنسول کاملا سیراب شده است، اجازه دهید حدود 20-15 دقیقه در آب باقی بماند و سپس زیر گلدانی را خالی کنید.
نمی‌توانید بنت قنسول را مجبور کنید تا با برنامه مد نظر شما هماهنگ شود. روش
من هفته‌ای یکبار به بنت قنسول آب می‌دهم هرگز کارآمد نیست. شما باید متناسب با شرایط و نیازهای گیاه به آن آب برسانید. مثلا ممکن است یک هفته هوا سرد و خنک باشد، شما گیاه را آبیاری می‌کنید و زمان بیشتری طول می‌کشد تا خاک گیاه خشک شود، اما بلافاصله هفته بعد گرم و آفتابی می‌شود و خاک زودتر خشک می‌شود. درنتیجه این مسئله باعث تغییر در سیکل آبیاری شده و طبیعتا اگر طبق هفته‌ای یکبار به گیاه آب بدهید، اوضاع را کاملا به هم خواهید زد. شما در نگهداری از گل بنت قنسول یا هر گیاه آپارتمانی دیگری ناگزیر هستید با چک کردن خاک و بسته به شرایط گیاه را آبیاری کنید، چون شرایط محیطی مدام تغییر می‌کند و نمی‌توانید براساس زمان ثابتی به گیاه خود آب بدهید و همه چیز تقریبی است.
به طور ایده‌آل شما باید هر 3 الی 4 روز یکبار خاک را چک کنید؛ به‌این‌منظور انگشت خود را تا بند دوم در خاک فرو کنید. اگر خاک خشک بود، گیاه را آبیاری کنید، اما اگر هنوز مرطوب بود، این کار را یکی دو روز دیگر تکرار کنید. یادتان باشد تنها زمانی به گیاه آب بدهید که واقعا به آن نیاز دارد. این روش، رمز آبیاری همه گیاهان است، نه فقط بنت قنسول
.
فراموش نکنید که بنت قنسول‌های جوان و کوچک (اغلب قلمه‌های بنت قنسول) در گلدان‌های کوچکی زندگی می‌کنند و بسیار مستعد کم آبی هستند. خاک آن‌ها به سرعت زه کشی را انجام می‌دهد، پس بهتر است آن‌ها را هر 2 روز یکبار یا شایدم هر روز چک کنید
.

- آب‌دهی زیاد

شاید کمی دور از ذهن به نظر برسد، اما بنت قنسولی که بیش‌ازحد آبیاری شده باشد، واکنشی دقیقا مثل زمان تشنگی از خود بروز می‌دهد: برگ‌ها پژمرده می‌شوند و می‌ریزند، اما چرا؟ دلیل این بروز این اتفاق این است که اگر خاک برای مدت طولانی بیش‌از حد خیس باقی بماند، ریشه‌ها به‌دلیل کمبود اکسیژن برای تنفس فاسد می‌شوند. وقتی این اتفاق می‌افتد، برگ‌ها پژمرده شده و به مرور زمان خواهند ریخت. در این حالت اصلا مهم نیست که خاک پر از آب است، چون ریشه دیگر نمی‌تواند آن‌ها را جذب کند.

راه حل این مشکل:

نجات دادن یک بنت قنسول غرق در آب، کار راحتی نیست، زیرا در این حالت فاسد شدن ریشه به وسیله یک قارچ به نام پیتیوم اتفاق می‌افتد، قارچی که از گیاه بیمار به گیاهان سالم سرایت می‌کند. ازاین‌رو ابتدا باید گیاه را از سایر گیاهان دور کنید، سپس با حذف بخش‌های درگیر شده‌ ریشه، آن را در خاکی تمیز بکارید و مواظب باشید دیگر آن را غرقاب نکنید. در شرایط یاد شده، اگر پوسیدگی ریشه زیاد نباشد، گیاه شما شانس تجدید قوا را دارد، در غیراینصورت احتمالا بازگشت گیاه خیلی پایین خواهد آمد.

- گرما یا سرمای زیاد

دمای ایدهآل برای این گیاه، 15 الی 24 درجه سانتی گراد است. اگر هوا سردتر یا گرم‌تر از این بازه باشد یا تغییرات دمایی زیاد باشد، به ویژه اگر این سرما یا گرما برای مدت طولانی ادامه دار باشدبنت قنسول شروع به از دست دادن برگ‌های خود می‌کند و این خود یکی از عوامل ریزش برگ‌ها در طول نگهداری از بنت قنسول است.

راه حل این مشکل

گیاه را به محیطی با دمای ثابت و بین بازه دمایی یاد شده منتقل کنید.

- کمبود میزان نور دریافتی

این مشکل معمولا در طولانی مدت دیده می‌شود؛ زیرا 7 الی 8 هفته طول می‌کشد تا بنت قنسول به بودن در تاریکی و سایه واکنش نشان دهد و طبیعتا واکنش آن منفی است و با ریختن برگ‌ها همراه است. ازاین‌رو نباید بنت قنسول را در هر نقطه‌ای از منزل قرار دهید، بخصوص در گوشه‌های تاریک. چون این گیاه به نور خوب نیاز دارد.

راه حل این مشکل:

برای حل مشکل گیاه را در نزدیکی یک پنجره پرنور قرار دهید تا نور خورشید را در طول روز دریافت کند، منتها فراموش نکنید که نور نباید به طور مستقیم به این گیاه بتابد.

- وجود آفات آلوده کننده

متاسفانه مگس سفید عاشق بنت قنسول است و برگ‌های آن را سوراخ می‌کند تا شیره درون آنها را کاملا بمکد و خارج کند. اتفاق تلخی که سبب زرد شدن تدریجی و در نهایت ریختن برگ‌ها می‌شود. علاوه‌بر مگس سفید کنه تار عنکبوتی، شپشک آردی و شپشک معمولی نیز از سایر آفات مکنده هستند که می‌توانند گیاه را درگیر کرده و نتایج مشابهی حاصل کنند.

راه حل این مشکل:

معمولا بنت قنسول از قبل (هنگامی که در فروشگاه بوده) با آفات درگیر بوده است. پس اولین و بهترین راه برای پیشگیری از این مشکل، چک کردن سلامت گیاه قبل از خرید آن است. برای این منظور زیر برگ‌ها و محل اتصال آن‌ها به ساقه را چک کنید، زیرا آفات معمولا در آنجا پنهان می‌شوند.
بااین‌حال اگر قبل از خرید متوجه حضور آفات نشده و در طول نگهداری از گل بنت قنسول متوجه حضور آن‌ها شدید، نگران نباشید برای ازبین بردن آن‌ها راه‌های مختلفی مثل اسپری کردن صابون حشره کش، روغن چریش، روغن باغبانی و الکل برای از بین بردن این آفات وجود دارد که می‌توانید از یکی از آن‌ها بهره‌گیری کنید. فقط یادتان باشد به محض اینکه متوجه حضور آفات در بنت قنسول شدید، آن را از سایر گیاهان جدا کرده و در محل دیگری به درمان بپردازید، زیرا آفات شده و سایر گیاهان شما را نیز آلوده می‌کنند
.

- پیر شدن برگ‌های گیاه

هر چند وقت یکبار از دست دادن یکی دو برگ، اتفاقی طبیعی برای بنت قنسول است. این راهی برای خلاص شدن از دست برگ‌های قدیمی و کم فعالیت است.

راه حل این مشکل:

تنها باید برگ‌های مرده را جدا کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد