آشنایی با روش نگهداری گیاه گندمی



یکی از کم‌دردسر‌ترین و مقاوم‌ترین گیاهان آپارتمانی، گیاه گندمی است که بسیار هم معروف و محبوب است. این گیاه برای افراد مبتدی در نگهداری از گیاهان نیز، گزینه مناسبی می‌باشد. زیرا روش نگهداری گیاه گندمی بسیار آسان است و رشد خوبی هم دارد. پس اگر این گیاه زیبا را در خانه ندارید، پیشنهاد می‌کنیم با مراجعه به یک سایت خرید آنلاین گل و گیاه، آن را خریداری کرده و از نگهداری‌اش لذت ببرید.

مقدمه

اگر تازه کارید و هنوز تجربه کافی در نگهداری از گیاهان ندارید، گندمی را انتخاب کنید.
این گیاه تقریبا در هر محیط و هر آب و هوایی به خوبی رشد می‌کند. فرق نمی‌کند در حمام، اتاق خواب، روی میز، قفسه کتاب و یا حتی آشپزخانه!
گندمی یکی از تطبیق پذیرترین گیاهان آپارتمانی است. نکته مهم در مورد گندمی، نگهداری آسان و کم دردسر آنست. گندمی همچنین به دلیل خاصیت تصفیه کنندگی خود بسیار مورد توجه است
.
آن یکی از گیاهان تصفیه کننده هوا به شمار می‌رود. همین موضوع باعث شده انتخاب گندمی، انتخابی به نفع سلامتی افراد خانه باشد.
گندمی بومی مناطق گرمسیری و جنوب آفریقاست.
علاوه بر تمام مزایای گیاه، رشد سریعی نیز دارد. پس اگر قصد دارید گیاهی داشته باشید که با گذشت روزها تغییر آن را به وضوح احساس کنید، گندمی زیبا برای شما مناسب است و براحتی میتوانید با خرید اینترنتی گیاه گندمی آن را درب منزل خود تحویل بگیرید.

شرایط نگهداری گیاه گندمی

در این قسمت با ما همراه باشید تا شرایط نگهداری گیاه گندمی را بدانید.

نور مورد نیاز

همانطور که گفتیم گندمی می‌تواند نواسات نور را تحمل کند، اما در کل گندمی نور غیرمستقیم و درخشان خورشید را برای باطراوت بودن ترجیح می‌دهد.
در صورت دریافت نور کافی، رگه‌های موجود در سطح برگ‌ها زیبا و برجسته‌تر می‌شوند. هرگز گندمی را در معرض دریافت نور مستقیم خورشید قرار ندهید، زیرا باعث سوختن برگ‌های او خواهد شد.
گندمی گیاهی خوشحال و شاداب است که هم در شرایط سخت و هم در شرایط عالی رشد می‌کند.

روش آب‌دهی

گیاه را به قدر کافی آبیاری کنید، اما مواظب باشید غرقاب نشود. خیس شدن بیش از حد خاک سبب پوسیدگی ریشه خواهد شد.
بین هر بار آبیاری گندمی اجازه دهید خاک به خوبی خشک شود.
اگر متوجه قهوه‌ای شدن نوک برگ‌ها شدید، احتمالا آبی که برای آبیاری گیاه استفاده می‌کنید دارای فلوئید فراوان است. میزان اضافی فلوئور می‌تواند با تجمع در خاک سبب ایجاد اخلال در کار گیاه شود. اگر چنین اتفاقی رخ داد، اجازه دهید آب برای یک شب در ظرفی بدون درپوش قرار بگیرد تا کلر و فلوئور اضافی از آن خارج شود.
اگر رگه‌های سطح برگ کمرنگ شدند، یعنی گیاه تشنه است، آن را به خوبی آبیاری کنید تا جایی که آبهای اضافی از زیر گلدان خارج شوند در این حالت گندمی به سرعت احیا خواهد شد.
گندمی گیاهی تشنه است اما می‌تواند فراموشی شما را در آبیاری ببخشد و گیاهی سخت‌گیر نیست. به طور معمول این گیاه نیاز به هفته‌ای یک بار آبیاری دارد اما ممکن است این زمان در فصل‌ها و شرایط آب و هوایی مختلف کمتر یا بیشتر شود
.
آبیاری آن را متناسب با دمای هوا و نور ورودی تنظیم کنید. مانند اکثر گیاهان آپارتمانی، گندمی از آبیاری بیش از حد بیزار است. برای اینکه زمان دقیق و درست آب‌دهی را متوجه شوید به خاک گیاه دقت کنید. پیش از آبیاری به خاک گیاه توجه کنید و اگر این خاک هنوز خیس یا مرطوب باشد نباید مجددا آبیاری شود بلکه باید صبر کنید تا خاک گندمی خشک شود سپس نوبت آب‌دهی مجدد فرا می‌رسد.

رطوبت مناسب

گندمی در صورت قرار گرفتن در محیطی با رطوبت پایین عملکرد خوبی از خود نشان نخواهد داد. گاهی مقدار کمی رطوبت بیشتر کافی است تا گندمی به زندگی طبیعی خود باز گردد.
بعضی اوقات قهوه‌ای شدن نوک برگ‌ها نشانه خشکی بیش از حد هوا نیز هست. برای مقابله با خشکی هوا، گیاه را مرتبا به کمک یک اسپری پر از آب خیس کنید. می‌توانید از سینی آب با سنگریزه نیز استفاده کنید و گلدان را دقیقا بر روی سنگریزه‌ها ( نه آب ) قرار دهید. استفاده از دستگاه‌های مرطوب کننده هوا و یا قرار دادن گیاه در حمام نیز از راه‌ کارهای دیگر افزایش رطوبت هوا هستند.

دمای محیط نگهداری

گندمی در روز دمای بین 15 الی 25 درجه سانتی‌ گراد را ترجیح می‌دهد. در شب نیز دمای بالاتر از 12 درجه برای او ایده آل است.

زمان و روش کود دادن به گیاه

در بهار و تابستان، هر ماه بیش از دو بار به گیاه کود مناسب بدهید. البته دقت کنید تا گیاه را با دادن کود زیادی دچار مشکل نکنید. کوددهی بیش از حد باعث قهوه‌ای شدن برگها می‌شود.
در پاییز و زمستان، سرعت رشد گیاه به طور طبیعی آرام‌تر می‌شود در نتیجه در این فصلها نیازی نیست به گیاه کود بدهید.
همیشه قبل از کوددهی گیاه، از مرطوب بودن خاک اطمینان حاصل کنید. کود دادن به گیاه در صورت خشک بودن خاک، سبب سوختن ریشه می‌شود.
برای شادابی بیشتر گیاه بهتر است با کود مایع مخصوص گیاهان آپارتمانی تقویت شود.

روش تکثیر کردن گندمی

یک گندمی بالغ، در بخش پایینی ساقه خود جوانه‌هایی تولید می‌کند. اگر می‌خواهید گندمی دیگری داشته باشید، باید این جوانه‌های کوچک را به کمک یک چاقوی تیز با دقت ببرید و آنها را در گلدانی با خاک مرطوب قرار دهید. پس از کاشت، گیاه جوان را به خوبی آبیاری کنید.
راه دیگر این است که این جوانه را در لیوانی پر از آب قرار دهید. پس از گذشته یک الی دو هفته، این جوانه ریشه خواهد زد و می‌توانید آن را به گلدانی مملو از خاک تازه منتقل کنید.

روش هرس کردن گیاه

اگر به دلایلی که ذکر کردیم برگهای گیاه به کلی قهوه‌ای شدند، باید به فکر اقدامی اساسی باشید. تمامی این برگها را از گیاه جدا کنید. تعلل نکنید، چون این برگها دیگر سبز رنگ نخواهند شد.
این کار را به کمک یک قیچی تیز انجام دهید. بین هر بار برش قیچی، تیغه‌های آن را با الکل تمیز کنید. اگر تعداد این برگها زیاد بود، بهتر است حذف آنها را در چند مرحله انجام دهید تا از وارد شدن شوک به گیاه جلوگیری شود
.
در هر مرحله حدود 20 درصد آنها را از گیاه جدا کنید تا برگهای تازه تر ، بیشتر و بهتر رشد کنند.

نقش گیاه گندمی در سلامت انسان

گندمی به خوبی هوا را تصفیه کرده و آن را از آلاینده‌هایی مثل فرمالدهید و کربن مونوکسید پاک می‌کند. شما هم با ما موافقید که این گیاه همه چیز تمام است؟!
اگر تمایل دارید میزان آلاینده موجود در هوای منزلتان را کاهش دهید، برای خرید گیاهان تصفیه کننده هوا اقدام کنید.

آیا گندمی سمی است؟

گیاه گندمی در دسته گیاهان بی خطر برای حیوانات و انسان‌ها قرار می‌گیرد. این گیاه حاوی سم یا عنصر خطرناکی نیست که مصرف آن برای حیوانات یا انسان‌ها مضر باشد. در هر صورت این گیاه خوراکی نیست و البته بدیهی است که خورده شدن تعداد ریاد برگ‌های آن می‌تواند باعث ایجاد اشکال در دستگاه گوارشی شود.

دلیل زرد یا بی‌رنگ شدن برگ‌های گیاه چیست؟

مهم‌ترین دلیل برای زرد شدن برگ‌های گندمی نور نامناسب است. در صورتی که گیاه در نور بسیار کمی زندگی کند و مقدار مورد نیازش را دریافت نکند برگ‌های آن شروع به زرد شدن می‌کند.
از سوی دیگر افراط در کوددهی و یا تامین بیش از حد مواد غذایی برای گیاه می‌تواند باعث بی رنگ شدن برگ‌های گیاه گندمی شود.

دلیل قهوه‌ای شدن برگ‌های گندمی چیست؟

گندمی از بودن در خاکی بیش از حد خیس یا فضایی بیش حد مرطوب یا بیش از حد خشک خوشش نمی‌آید و آسیب می‌بیند. یکی از نشانه‌های این آسیب، قهوه‌ای شدن برگ‌های گیاه است. در این حالت برگ‌های گیاه نرم، تیره و قهوه‌ای رنگ می‌شوند و در طولانی مدت باعث مرگ گیاه می‌شود.

آیا این گیاه در آب نیز می‌تواند زندگی کند؟

گیاهان برای ادامه زندگی نیاز به مواد مغذی و انرژی دارند و این موارد در آب به تنهایی یافت نمی‌شود. گندمی نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای زندگی طولانی مدت و تامین انرژی لازم نیاز به کاشته شدن در خاک دارد. می‌توان از آب برای ریشه گرفتن از گیاهان جوان استفاده کرد اما زمانی که سیستم ریشه گندمی تشکیل شد باید آن را به خاک منتقل کرد.

آیا گیاه گندمی قادر به گلدهی است؟

بله گیاه گندمی می‌تواند گل‌های سفید کوچکی تولید کند. این گیاه ساقه‌های باریک و بلندی دارد که گاهی تا یک متر می‌رسد که گاهی برگ‌های کوچکی بر روی آن است که گل‌های سفید کوچکی روی آن شکوفه می‌زند. این گل‌ها در شرایط مناسب می‌توانند تا سه هفته بر روی گیاه باقی بمانند.

علت گل ندادن گیاه چیست؟

اگر گیاه گندمی شما گل نمی‌دهد احتمالا باید نور نامناسب را مقصر بدانید. نور زیاد یا نور کم می‌تواند باعث عدم گل‌دهی در گندمی شود.این گیاه در فصل‌های مختلف نور مختلفی را می‌خواهد تا بتواند گل بدهد. بنابراین در تابستان باید مدت زمان بیشتری را در نور بماند و در زمستان به نور کوتاه مدت‌تری نیاز دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد