آشنایی با اشتباهات متداول در نگهداری از تراریوم



نگهداری از تراریوم کاری آسان و در عین حال لذت‌بخش است و می‌تواند انرژی زیادی به شما بدهد. اما باید بدانید که چند اشتباه رایج در نگهداری از تراریوم وجود دارد که اگر آن‌ها را انجام دهید، تراریوم شما خراب خواهد شد. پس اگر در خانه یک تراریوم دارید و یا قصد خرید تراریوم را دارید، بهتر است در ابتدا با این اشتباهات آشنا شوید. این‌گونه می‌توانید از انجام آن‌ها پرهیز کرده و سلامت تراریوم خود را تضمین کنید.

مختصری درباره تراریوم

تراریوم‌ها یا باغ‌های شیشه‌ای گوشه‌ای از طبیعت را به خانه شما می‌آورند و اگر به‌خوبی از آن‌ها مراقبت کنید، برای سال‌ها زینت‌بخش محیط زندگی‌تان خواهند بود. این باغ‌های شیشه‌ای جذاب این امکان را برای شما فراهم می‌کنند که بتوانید اکوسیستم دلخواه خود را به‌همراه سایر وسایل کوچک تزئینی در یک محفظه شیشه‌ای بسازید. خوبی تراریوم در این است که درست کردن و نگهداری از آن آسان است، اما اشتباهاتی وجود دارد که انجام دادن آن‌ها، به‌سادگی باعث از بین رفتن گیاه یا گیاهان داخل تراریوم شده و باغ شیشه‌ای زیبای شما را به‌کلی نابود خواهد کرد. ازاین‌رو تصمیم گرفتیم در این مطلب در مورد 10 اشتباه رایج در نگهداری از تراریوم که باعث از بین رفتن گیاهان تراریومی و باغ شیشه‌ای شما می‌شوند را با هم بررسی کرده و برایتان شرح دهیم. پس با این مطلب همراه باشید.

1. زیاد بودن میزان نور دریافتی

اغلب گیاهانی که برای قرارگیری در تراریوم‌ مناسب هستند، به نور زیاد و قوی خورشید نیازی ندارند و نمی‌توانند چنین شرایطی را تحمل کنند؛ ازاین‌رو اگر تراریوم را در معرض تابش شدید و مستقیم خورشید قرار دهید، سطح شیشه‌ای آن مثل ذره‌بین عمل کرده و با متراکم کردن نور، باعث سوختن گیاهان داخل تراریوم خواهد شد. ضمن اینکه دمای داخل تراریوم نیز به‌سرعت افزایش پیدا و به‌کلی همه چیز را نابود خواهد کرد. با همه این احوالات این مورد یکی از اشتباهات رایج در نگهداری تراریوم است و با انجام آن به‌سادگی و به‌سرعت تراریوم از بین خواهد رفت.

2. کم بودن میزان نور دریافتی

یکی دیگر از اشتباهات رایج در نگهداری تراریوم نقطه مقابل دریافت نور بیش‌ازحد، یعنی عدم دریافت نور کافی است. همه گیاهان به حداقل نور برای رشد خود نیازمند هستند. ازاین‌رو اگر تراریوم شما به‌اندازه کافی نور غیر مستقیم خورشید را دریافت نکند از بین خواهد رفت.
برای حل این مشکل می‌توانید از لامپ‌های مخصوص رشد یا لامپ‌های فلوئورسنت بهره‌گیری کنید
. همچنین می‌توانید تراریوم خود را در نزدیکی پنجره‌ای نورگیر قرار دهید، تا مورد نیاز و نور غیرمستقیم خورشید را دریافت کند. تنها نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که تراریوم را در نقطه‌ای قرار دهید که در هیچ ساعتی از روز نور خورشید عبوری از پنجره روی آن نیفتد.

3. نزدیک بودن تراریوم به وسایل گرمایشی

گرمای ناشی از رادیاتور یا سایر دستگاه‌های گرمایشی نیز می‌تواند تراریوم شما را به سرعت نابود کند. توجه داشته باشید اگر تراریوم را در نزدیکی این دستگاه‌ها قرار دهید، اکثر گیاهان آن زنده نخواهند ماند.

4. رشد بیش‌از‌حد گیاهان در اثر هرس نکردن به موقع آن‌ها

در طول نگهداری از تراریوم خود، اجازه ندهید گیاهان داخل آن بیش‌ازحد رشد کرده و خیلی بلند شوند؛ چراکه اندازه گیاهان داخل تراریوم باید به گونه‌ای باشند که بتوانید هر گیاه را به‌طور جداگانه بررسی کرده و تمامی وسایل تزئینی داخل آن را منحصرا ببینید.
ازاین‌رو برای اینکه گیاهان تراریوم را زیبا و مرتب نگه دارید، باید آن‌ها را هرس کنید. به‌این‌منظور هر زمان که تراریوم شما در اثر رشد زیاد، شلوغ و متراکم شد آن‌ها را به‌خوبی کوتاه کنید تا به اندازه قبلی برگردند. ضمن اینکه می‌توانید با هرس کردن ریشه، همواره آن‌ها را کوچک نگهدارید.

5. خارج نکردن گیاه بیمار از تراریوم

از اشتباهات رایج در نگهداری از تراریوم حذف نکردن گیاه بیمار از تراریوم و رها کردن آن به‌حال خودش است، اما این کار اشتباه است و می‌تواند همه گیاهان تراریوم شما را نابود کند. بنابراین اگر به‌نظر می‌رسد گیاهی بیمار شده، در حال از بین رفتن است یا به مراقبت بیشتری نیاز دارد آن را سریعا از تراریوم خارج کنید، زیرا مشکلات آن گیاه می‌تواند سلامت سایر گیاهان را نیز به‌خطر بیاندازد. به‌این‌منظور از یک قاشقی بلند کمک گرفته و گیاه را از تراریوم خارج کنید. سپس گیاه بیمار را برای احیا نزد یک مختصص گیاه برده یا با مطالعه و تحقیق خودتان به درمان آن بپردازید. فقط موقع خارج کردن گیاه بیمار مواظب باشید که برای ریشه سایر گیاهان مزاحمت ایجاد نکنید. در نهایت هم گیاه قدیمی را با گیاهی هم اندازه و مشابه از نظر نیازهای نوری و آبیاری جایگزین کنید و حتما تمام بخش‌های ریشه‌ها را با خاک بپوشانید و چک کنید که هوا بین خاک نبوده و تمام ریشه‌ها به‌خوبی زیر خاک قرار گرفته باشند.

6. تمیز نکردن شیشه تراریوم

یکی دیگر از 10 اشتباه رایج در نگهداری تراریوم کثیف شدن شیشه تراریوم است، برای جلوگیری از این اشتباه باید هر چند وقت یکبار، داخل و خارج شیشه تراریوم را به خوبی تمیز کنید. دلیل این موضوع این است که اگر شیشه خیلی کثیف و غبارآلود باشد، نور به سختی به گیاهان خواهد رسید.
برای تمیز کردن شیشه تراریوم می‌توانید از روزنامه مرطوب یا دستمالی بدون پرز کمک بگیرید. در این باره به‌خاطر داشته باشید که برای تمیز کردن بخش داخلی تراریوم از تمیز کننده‌های شیمیایی استفاده نکنید، زیرا ترکیبات آن‌ها می‌تواند به گیاهان داخل تراریوم آسیب‌های جدی وارد کنند
.

7. آبیاری زیاد

متاسفانه، تشخیص مرز بین آبیاری کافی و غرقاب کردن تراریوم کاری دشوار است. در نتیجه آبیاری بیش‌ازحد آن از جمله اشتباهات رایج در نگهداری از تراریوم به‌حساب می‌آید. یک راه موثر در پیشگیری از غرقاب کردن تراریوم، استفاده از اسپری آب به جای آب پاش‌های معمولی است. همچنین اگر بیش از اندازه به تراریوم آب دادید، می‌توانید مقدار اضافی را با دستمال حوله‌ای جذب کنید و تا زمانی که تراریوم خشک نشده است، درب آن را نبندید.

8. کود‌دهی به گیاهان درون تراریوم

معمولا اغلب گیاهان تراریومی به کوددهی نیازی ندارند و در نگهداری از تراریوم، هدف این است که گیاهان را همواره کوچک و مرتب نگه دارید. بنابراین نباید به آن‌ها کود بدهید، زیرا رشد آن‌ها بیشتر شده و از فضای محدود و معین خود خارج می‌شوند.

9. قرار دادن گیاهان نا‌مناسب در تراریوم

اگر خودتان قصد درست کردن تراریوم دارید، یادتان باشد برای انتخاب گیاهان داخل تراریوم، سراغ گیاهانی بروید که شرایط نگهداری مشابهی دارند. مثلا اگر تراریومی دربسته می‌سازید، به سراغ گیاهانی بروید که محیط مرطوب را ترجیح می‌دهند. همچنین دقت کنید تمام گیاهان انتخابی، به میزان یکسانی از نور نیاز داشته باشند. گفتنی است معمولا گیاهانی که به نور کم نیازمندند، رشد بهتری در تراریوم دارند.

10. قرار دادن ساکولنت و کاکتوس در تراریوم‌های بسته

ساکولنت‌ها و کاکتوس‌ها همیشه در محیط‌هایی با نور زیاد و رطوبت کم رشد می‌کنند، ازاین‌رو یکی از اشتباهات رایج و بزرگ که در نگهداری از تراریوم می‌تواند رخ دهد این است که ساکولنت‌ها و کاکتوس‌ها را در تراریوم بسته بکارید؛ چراکه اگر آن‌ها را در تراریوم در بسته بکارید، محیط بیش‌ازحد برای آن‌ها مرطوب شده و به‌سرعت از بین خواهند رفت. برای حل این مشکل می‌توانید ساکولنت‌ها و کاکتوس‌ها را در تراریوم در باز و بدون پوشش بکارید. در این باره همچنین توجه داشته باشید که حتی ظرف دربسته‌ بسیار بزرگ نیز می‌تواند محیطی کاملا مرطوب داشته باشد؛ ازاین‌رو به‌هیچ‌وجه نباید برای ساکولنت‌ها و کاکتوس‌ها از تراریوم دربسته استفاده کنید.
برای تراریوم کاکتوس گردش هوا بسیار مهم است، به‌طوری‌که هوا باید قادر باشد تا به‌خوبی در اطراف ساکولنت جریان پیدا کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد